RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Sig Ryan STA
coka:
Na kraju, sve je izgledalo bas kako je i trebalo da bude.
coka:
Sa unutrasnje strane, postavio sam dve trougaone letvice, kako to plan i nalaze.
Medju materijalom koji sam poneo, nisam ih nasao pa sam ih izradio od komada balze debljine 20mm.
Za sva lepljenja, koristio sam beli Heinkel express lepak.
Plan i uputstvo su nalagali da se prednji deo lepi epoksidnim lepkom, medjutim moja iskustva su da je kvalitetno izveden lepljeni sloj belim lepkom, nerastavljiva celina, ciji vek uvek nadzivi sam model.
Kao sto sam vec i pomenuo, unutrasnjost i spoljasnost prostora oko pozarnog zida, bice premazani epoksidnim lepkom, sto ce zastititi konstrukciju i dodatno je pojacati.
coka:
Na same ceone povrsine okvira trupa, postavljaju se komadi balze, debljine 15mm.
Ovi komadi sluze da se obradom dobije obla ivica, koja postoji na trupu pravog Ryan-a.
Iako se ovde moglo izraditi nekoliko rupa i otvora radi olaksanja, posto sam vec pozarni zid pomerio u nazad, a samim tim i pogonsku grupu, ostavio sam ove komade u celosti.
Komade balze sam zalepio na trup, grubo isecene na oblik.
coka:
Izmedju gornje i donje ploce, koje se postavljaju sa poprecnom orjentacijom godova, postavljaju se i dva komada bocno, sa vertikalnom orjentacijom godova.
Kada sam sve zalepio, obrusio sam ceo trup.
Najfinija granulacija smirgle je bila 100, tako da mogu svrstati ovo ni u grubo ni u fino vec u “ srednje brusenje”.
coka:
Za obradu ivice prednjih komada balze, izradio sam mali alat, na ciju donju stranu sam nalepio smirglu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version