Bilo kako bilo, nesumnjivo je Jarak bolji od Trinestice. I ona ima, (do duše pristojnije) rupe i pored i na pisti. Uvek letite "u sunce", a velika avijacija nam je uvek na pisti ili nad glavom. Oni smetaju nama, a naročito mi njima. Setite se samo koliko puta smo napravili samo po jedan ili po nekad ni jedan let, a pređemo po 50-60 kilometara do aerodroma i natrag. Samo sam čekao kada će da nam se zahvale i kažu da u buduće ne moramo da se deranžiramo da dolazimo na aerodrom.
Marko misli da je Jarak privremeno rešenje jer se tu spominju neki imovinski problemi između vlasnika i korisnika aerodroma. Međutim, bilo bi dobro ako bi se čak i za nekoliko godina "naselili" na Jarak, jer trenutno nemamo bolje rešenje.
Postoje brojne inicijative i ideje, (iznajmljivanje neke livade) ali mi jednostavno nemamo energije da ovaj problem rešimo na bolji način od Jarka. Broj RC modelara je mali, naše finansije za preuređenje neke livade u aerodrom su verovatno nedovoljne i organizacijski smo slabi i često ne saglasni.
Zato predlažem, da se ovaki kakvi smo, udružimo i probamo da se dogovorimo sa Savezom i ovo pitanje rešimo na zadovoljavajući način. Predpostavljam da imamo i zakonsko pravo da tražimo bolje uslove, ali možda pre toga da se nekako organizujemo u RC klub, udruženje ili u nešto treće.
Ako neko ima nešto konstruktivno da napiše, sigurno ćemo to sa zadovoljstvom prokomentarisati.
Do tada, ja ću dolaziti na Jarak.