Main Menu

air mrcajevci

Started by aco, March 10, 2008, 10:37:42 AM

Previous topic - Next topic

aco

http://www.youtube.com/watch?v=GeyT63fxCV0

evo da i ja dam mali doprinos radu ovog foruma. video je napravljen telefonom Nokia 6600
a u vazduh ga je nosio svojerucno radjen model cije slike necu da objavljujem jer bi mi se smejali

mile

Gde je ovde kuca Miroslava Ilica?

sibi

Aco molim te postavi slike modela da ljudi vide sta sve moze da se napravi kad se ima volje

aco

imenjace postavio sam slike modela i baterija sa punjacem u dva nova topic-a. Samo moram da te ispravim nesto. Ovako se radi kad se ima volje za letenjem a nema se volje i vremena za dugotrajnim
pravljenjem modela. Inace ja uglavnom ne pocinjem nista sto ne mogu da zavrsim za jedno popodne

zgrujic

Zasto bi se smejali?

Ako leti i ako je upravljiv onda nema razloga za smeh.

aco

Stgla oprema za fpv, sad se ceka jos samo lepo vreme.

zgrujic

Predajnik od 2W, pa to ima da se vidi sa ogromne udaljenosti... Moj od 0.5W se vidi perfektno na nekih 400m, a trebalo bi i do 1km (nisam probao) sa obicnim antenama. Sa malo boljom prijemnom antenom ces verovatno imati vidljivost od 10 km...

Gde si nabavio opremu?

aco

sad neznam dali se ovo vodi kao reklama, ali ova oprema u www.blackwhite.co.yu - Zrenjanin kosta isto kao na kineskim sajtovima a postarina je neuporedivo jeftinija. Predajni link je bio zapakovan u veliko aluminijumsko kuciste. ali sam sve raspakovao i izvadio samo plocicu predajnika sa malim limenim oklopom, pa sam tu plocicu pricvrstio direktno na kameru i sve zajedno tezi nekih 50ak grama, uglavnom zato sto je i sama kamera u teskom metalnom-livenom kucistu(mislim da cu i to da raspakujem-da smanjim tezinu).Inace probao sam to sve zajedno i radi lepo a posle dvadesetak minuta rada predajnik se samo malo uzmlacio sto znaci da mu onaj aluminijumski oklop (kutija) i nije potreban. Narocito me je odusevio prijemnik- ima ekrancic na sebi pa mozes da gledas uzivo sliku sa kamerice a moze i da snima na sd karticu, pritom ima i tv izlaz na koga je moguce (u dogledno vreme) prikljuciti i videonaocare

aco

kamerica i predajnik rastavljeni pa sastavljeni ponovo ali u mnogo laganija kucista

za predajnik i kamericu sam posle dosta proba ipak odabrao posebno napajanje- lipo baterija 11,1v- 200mA (za ovo mogu da se zahvalim kinezima, naime poslali su mojoj firmi 500 mp3 playera sa neispravnim baterijama, pa su naknadno poslali nove da ja zamenim i tako preteklo dvadesetak komada, ako nekom treba za fpv poklonicu mu par komada odlicne su, to su single cell 3,6v 210mA)

i na kraju sve to montirano na honey bee king i stanica na koju je montiran prijemnik-snimac

misha

Super. jedva cekam da vidim to uzivo.