Main Menu

Jastreb J 21 - 1/4 skale

Started by mirce, February 23, 2018, 12:38:34 AM

Previous topic - Next topic

Stanko BG

Proverio sam još jednom kompletnu literaturu i shvatio da, nažalost, nema nijednog srebrnog Jastreba, jer znam da ste želeli da bude srebne boje :(

Postoji onaj sivi sa crvenom štraftom što sam ranije u komentarima na ovom postu pominjao. To je, zapravo, sve...

Mirče, naše su želje žute, ali, bože moj, Vi odlučujete.  (res)

Što bi rekao Henri Ford u svojoj poznatoj biografiji "Moj život i delo" kada je objašnjavao zašto je svoj Model T farbao samo u crnu boju: "Mušterije će moći da biraju boju automobila, a ta boja će biti crna". Ekonomski je bilo neisplativo da narodni auto Tin Lizzie bude farban u druge boje, i Ford se odlučio da koristi samo crnu boju.

mirce

Nije mi prioritet da bude srebrn, nego sam hteo da izbegnem onu šarenu akro šemu, a pogotovo vojnu.
No, pošto nema alternative i pošto sam i ja "prevrnuo" sve čega sam se mogao setiti i nisam našao ništa sem ove dve pomenute, izgleda da će biti vojna varijanta.
Akro mi je previše komplikovana i žuta ja najzahtevnija boja za farbanje.

Sad još jednom da proverim nijanse i pravac farbara...

Hvala... 

Stanko BG

Sa srećom...

Ja u Beogradu idem uvek u jednu istu prodavnicu automobilskih boja (jer se time bavim). Zapravo, prodavnica je kao svaka druga, zove se EHOM i nalazi se u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu. Važna je za mene jer u njoj radi Miloš, koji je mega car za boje, nijanse i pogađanje tonova - preko deset godina ga pratim i idem iz firme u firmu, kako se on selio po gradu i menjao mesto zaposlenja. Hiljadu puta mi je prema uzorku napravio identičnu boju: oko - sokolovo...

Ako treba neka pomoć u vezi sa time, rado ću se potruditi da doprinesem ovom izuzetnom podvigu iz Vašeg Kombinata.  :mhm

dejan_ts

Mogla je i bela boja da bude kao oni prototipovi sto su bili

dejan_ts

Ovako nesto

stevapn

Ova bela varijanta je baš lepa!

Stanko BG

Pošto vidim da ima zainteresovanih za sivu varijantu (Jastreb nikada nije bio beli), dajem ovde u RAL kodu boje za sivi sa crvenom donjakom krila:

Svetlo siva boja (Light gray) najbliža u RAL standardu je RAL 7035
https://www.ralcolorchart.com/ral-classic/ral-7035-light-grey

Crvena (Flame red) najbliža u RAL standardu je RAL 3000
https://www.ralcolorchart.com/ral-classic/ral-3000-flame-red

P. S.
Naravno, u farbari, a prema ličnom utisku, uvek možete malo doterati izbor boja, gledajući kolor kartu... ovo je samo preporuka, napravljena na osnovu kolor kodova datih u sastavnici firme LIFT HERE.

Srećno

mirce

Nisam gledao Forum neko vreme i vidim da ste baš bili vredni, hvala vam.

Avioni na slikama nisu Jastreb nego Galeb.

Moj model i dalje nije ofarban, bez ton karte koja bi se prislonila uz pravi J 21 nema tačnog odredjivanja nijanse.
Išao sam u jednu farbaru, ali svi oni kodovi koje sam dobijao ovde, što bi rekli ovi moji "nisu ni nalik"...

(pijemo)

dejan_ts

prve dve su jastrebovi ostalo galebovi

IVAN3D

Znam da nije tema ali je lepo videti da neko negde daleko pravi Galeba.

https://www.toprcmodel-usa.com/super-galeb.html
\\\" Sve što leti ima nezgodnu osobinu da pada \\\"

ex pseudonijum: GLIDER

mirce

Može li neki maketar da mi ofarba ovu figuru pilota da bude kao što su bili naši piloti u Jastrebu?

Plaćam, naravno za uslugu... :big smile

(pijemo)

sova

Ja sam radio na jastrebu al se ne secam da su kacige bile take sa tim kopcana na viziru, ako vec hoces da izgleda kao pilot JNA
ex pseudonijum: sova

mirce

Ha, ha, javio se neko posle 6 meseci i umesto da pomogne on ima primedbe.
U medjuvremenu ode Jastereb, a i pilot sa njim... (fiu)

sova

Super neka avijacija samo leti, sve sto leti i treba da leti :)aplauz :)aplauz, ()-() ()-()
ex pseudonijum: sova

dejan_ts

Sve sto leti tazi da padane tako da i pravi prirodni letaci padaju