RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
AEROKLUB "UTVA" PANČEVO
ivanmagd:
Stanko, zao mi je sto ste imali toliko ptroblema sa motorom. Mislim da je ovaj motor sinonim za stabilnost i pouzdanost u radu...
Ajde otvori topik pa da se raspisemo....
dejan_ts:
Ako nije radio dugo i nije radjen servis motora moze tu svasta da iznenadi pa cak i dovid iz rezerviara ,crevici
Stanko BG:
Danas je bio divan dan na livadi - ali, malko je jači vetar duvao i stišavao se s vremena na vreme. Miloš se naleteo, kao i uvek. Bora i ja se zavitlavali sa motorom na Extri, a kasnije popodne svratio i Milan sa svojim penjačima. Divan dan. Sunce u novembru, lepo druženje sa pravim ljudima. Imam samo slike ove moje SExtre... drugari, dodajte ako imate još nek sliku.
Stanko BG:
Danas je na aerodromu ,,Utva" u Pančevu bio gotovo savršen dan za letenje - kažem gotovo savršen, jer je vlažnost vazduha bila povišena, što je mali problem za glow motore. Pa ipak, uspešno smo leteli Bora i ja Extru i predivnog Amateura. Miloš je, zna se, leteo svoju Zone pobegulju, ali joj je montirao vitkija i laganija krila. Jedrilica sada neće da sleti. Krila koja je stavio majstorski su napravljena - tvorac je naš Milan, koji se pred kraj dana pojavio na livadi.
Vetar je duvao veoma umereno, brzinom od 7.9 do 8.9km/h, sve vreme po pravcu piste. Bilo je malko hladno, ali nas to nije sprečilo da uživamo u danu.
Ovih nekoliko slika je specijalno za mog prijatelju Savu Užvara. Njegov Amateur nam je danas bio poslastica svima na livadi. Prvo je leteo Bora, potom sam i ja napravio neki krug, a na kraju je leteo Miloš. Vratili smo se u 1968. godinu i okusili lepotu Graupnerovog modela, koji je svojevremeno napravio Sava, a onda poklonio Boletu i meni. Letelica je predivna, šta reći... Hvala ti Savo:
Na slici iznad se u donjem desnom uglu vidi flight box koji nam je Sava napravio i poklonio pre nekih 25 godina. Današnji dan je posvećen mom drugaru Savi :mhm
Evo i jednog kratkog video zapisa atmosfere sa aerodroma danas. Miloš je dva-tri puta bacio Zone iz ruke da je testira i, što on voli da kaže - odletela je do Crepaje (susednog sela). Sada mu jedrilica prelepo planira. Dok se on polako vraća, ja slećem Extru:
Sava:
Hvala drugari za jedno prelepo sećanje. Nemogu da verujem da je toliko godina prošlo. :)aplauz
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version