RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
AEROKLUB "UTVA" PANČEVO
Stanko BG:
Pored 1000 bodova koje dobija najbolji u grupi, ostali treba da dobiju procentualni broj bodova prema svojim postignućima i broju bodova najboljeg - tako propisuju FAI pravila. Pojašnjenje zvaničnih rezultata dato je na postu na kome je objavljeno takmičenje, kao i zvanični rezultati. S obzirom na to da nismo imali software, nije bilo moguće računati sve ove bodove na licu mesta - ostali bismo do 21h na livadi. Zato je bodovanje pojednostavljeno i o tome su takmičari obavešteni na početku takmičenja.
Takođe, što se tiče poništavanja bodova, odlučili smo da najgori let svim takmičarima ne bodujemo, kako bi svi imali bolju šansu za Fly off. Ovo stoga što je nekoliko takmičara imalo pehove sa modelima i tehničke probleme, a u skladu je sa FAI regulativama. Na oglasnoj tabli, onom papiru što si slikao, videćeš zaokružene rezultate - po jedan za svakog takmičara. Ti rezultati su poništeni, a potom su određeni učesnici Fly off- a.
SABURO:
--- Quote from: Stanko BG on June 10, 2019, 08:10:01 AM ---Ovo stoga što je nekoliko takmičara imalo pehove sa modelima i tehničke probleme, a u skladu je sa FAI regulativama.
--- End quote ---
Slažem se, jeste u skladu sa pravilnikom.
Obzirom da sam jedan od tih koji su imali tehničkih problema u dva navrata na samom startu/pred start i time kasnio, na teži način sam shvatio ovo pravilo. Pogotovo što volim da se takmičim, jer jedino nas to održava u nekom režimu da se i dalje bavimo ovih hobijem/sportom :)
Pored svih problema, zadovoljan sam postignutim rezultatom. Vidimo se dogodine.
Stanko BG:
Hvala, Nikola, na razumevanju. Pravi si borac i znam da ćeš dogodine biti 150% bolji. Ne boj se, nisi samo ti grešio. Grešile su i sudije, i ja sam grešio, ali smo dali sve od sebe da greške ispravimo. U nekim slučajevima smo imali i sreće pa greška nije uticala na konačni plasman takmičara. :big smile
Mi smo još uvek na putu do potpunog FAI standarda. Da ne pominjem ovde (i ne zamaram ljude) šta nam još sve nedostaje...
Trebalo bi da svaka jedrilica ima AMRT (altimeter, motor run timer);
Vreme leta (radno vreme) u kvalifikacijama treba da je 10, a u Fly off-u 15 minuta;
Visina leta bi trebalo da je ograničena;
Bodovanje prema procentima koji se dodaju na osnovne bodove;
Grupe da formira kompjuter prema RND metodi,
Itd...
Sve je u povoju i polako napredujemo...
Nadam se da ćemo dostići i taj nivo jednog dana, jer, kako se razvijaju takmičari, tako se razvija i naš pravilnik.
Iskreno bih voleo da osim Adama i Viktora još naših ljudi dosegne nivo i znanje evropskih takmičenja, a da sva zalaganja mojih drugara iz kluba i mene budu pomoć na tom putu... Ali, ne treba zaboraviti, to je mukotrpan proces i potrebno je vremena i novca.
Ja sam na ovom takmičenju mnogo naučio i to me neizmerno raduje.
guga:
Stanko lepo rečeno,inače trudili smo se da ne dizemo na 10min da bi razvijanje takmičara išlio tokom kojim i treba.Dodo bi i to da je potrebna sporcka dozvola ako uvodimo ovo sto je gospodin Stanko napiso u suprotnom vss nepriznaje.Tako da za sledeču godinu spremite na vreme.Verujem da neko može bolje ali dok taj ne održi ne kudite trud i volju ljudi koji su se maksimalno trudili da se ovo održi.Veliki pozdrav svima i sledeće godine da nebude samo jedno moglibi i u Trsenik,Suboticu,Novi sad itd to je cilj svih nas i to bi bio uspeh i pobeda.
SABURO:
Potpuno sam za to, da svako ko se takmiči treba da ima licencu (cca 2,000 RSD godišnje) i pravila približe maksimalno FAI-evim.
S druge strane, pre ili kasnije novac može da utiče na održivost takmičenja, u vezi s tim uveo bih simboličnu kotizaciju (1000 do 2000rsd). Obično je kotizacija 40Eura i više po takmičenju...
Bilo bi lepo da bude makar jos jedno takmicenje pored ovog u Pančevu. Kakve su šanse da se iduće godine organizuje u Subotici ili Novom Sadu?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version