Taj Heli HIROBO sa nitro motorom, imao je i Futaba 6ch stanicu, sam ja doneo daleke 1997 god, iz Canada... u to vreme je HIROBO, a mozda i danas, ne znam, bio vodeci svetki brend u izradi helikoptera (Made in Japan)... stizao je i kitu, negde oko 200 malih i vecih kesica + motor + Radio System... tada je to placeno sa nekim rezervnim delovima oko 3000 CAD (kanadskih dolara) danasnjih para oko 2000 EUR
Sklapao sam ga 4 dana i 4 noci, bez sna... moj prvi RC Model, da bih ga tada uneo u RC Klub, bilo je neophodno da odem kod nekakvog instruktora da proveri sve, da natrimuje i tek uz njegov usmeni poziv klubu, odobrenje, ides dalje... tako je bilo tada... Bilo je jako hladno, zima, poleteo ga je, malo utrimovao, pohvalio i odobrio...
Kad sam ga doneo u SRB, malo sam pokusavao da ga letim, u par navrata i nakon 3-4 godine prodao Nesi jr(tako nekako, sa foruma), tada nije bio na forumu, znali smo se privatno... leteo ga je.. gde je posle kruzio, ko ga je kupovao i prodavao, ne znam, ali mi je Milo & Drago, da jos uvek postoji...
Vrednost je verovatna mala, nikakva, vise kao eksponat...