Ne bi trebalo da je zbog baterije. Pre da mu je nesto zaklanjalo satelite, ili si poleteo pre nego sto se povezao. U urbanim podrucjima mu po nekad treba malo vremena. Nemoj da zuris sa poletanjem, uvek sacekaj da se poveze i apdejtuje home point, jer ume da bude totalno blesav u atti modu. Narocito dok malo ne naviknes. Takodje, vodi racuna o bateriji i budi u pripravnosti da po potrebi otkazes RTH. Dok se dobro ne navezbas izbegavaj da ti baterija ide u crveno, jer kad je baterija pri kraju on se vraca na home point, koji ume da baci 20 metara od mesta poletanja, i to cesto na nezgodno mesto. Proveri home point i po potrebi ga manuelno postavi, jer po pravilu, ako poleces pored jezera, home point ce ti biti u jezeru
Moj prvi let sa Sparkom se neslavno zavrsio, ali ja to uvek rado podelim u nadi da ce moje iskustvo nekoga postedeti neprijatne situacije. Posto sam vec isao za BG, jezero Tresnja mi se ucinilo kao idealno mesto da napravim svoj prvi video. S jedne strane sve odradio super, snimio spaljenu zgradu, jezero... Presao sa druge strane i poleteo iz sume na prilicno tesnom prostoru. I tu sve prosli super, ali kad sam trebao da sletim, skontam da sam zaboravio da ukljucim snimanje (navika od prethodnog drona koji je po poletanju automatski pokretao snimanje). I resim da tih 30% baterije iskoristim da uhvatim bar nesto. I normalno, pokrene se povratak na home point, ja zbunjen ne znam sta se desava... Iznad glave granje, a on prvo polece na 30 metara kako bi izbegao prepreke, sto je ovde bila i sreca i nesreca. I tako se on upetlja u granje i krene da kosi i da krci put, ja odozdo gledam i umesto da otkazem RTH, cekam kad ce da padne da ga uhvatim. I tako je on krsio to granje, prilicno dugo vremena kako mi se cini, i kad se baterija skroz ispraznila, jednostavno se ugasio i pao. Uhvatio sam ga pri padu, ali prilicno smotano pa mi je ispao u baricu, ali nije usla voda niti se sta ostetilo osim propelera. Posle sam analizirao situaciju, i naravno, home point je bio na sred jezera sto u slucaju Tresnje i nije neka daljina
Sve sam mogao da izbegnem samo da sam brzo reagovao i iskljucio RTH, ali ni ovako nije strasno. Ovo mi je bio prvi, poslednji i jedini incident sa Sparkom.