Dana 09.06, se ukazala prilika da idemo do Čeneja. Znali smo da trava neće biti idealno pokošena zbog kvara na kosilici, ali ipak smo odneli i ovaj model. Kirš nam je javio da je pokosio travu ali sa velikom kosilicom, znači trava ostala malo višlja u odnosu na uobičajeno
Točkovi nisu mali, ali opet vidi se trava nije bila ona, prava
Nakon par krugova po travi, rešim da ga poletim
Već na 60-70% je odlepio sa piste, ali je počeo naglo da vuče prema levo
U zadnjem momentu uspem da ga poravnam, grublje sletanje i iskrivi se trap. Uspeo sam da ga ispravim bez problema. Uzrok ponašanja modela, nedovoljan ugao samog motora prema desnoj strani. Pomerio sam trimer na eleronima i krenuo opet na poletanje. Ovaj put poletanje bez problema. Sa trimovanjem elerona nije ni više vukao na levu stranu, mada to mora da se reši kod fiksiranja motora sa podloškama potrebnih debljina.
Ponašanje modela neutrala, lepo reaguje na komande. Na pola gasa leti bez ikakvih poteškoća
Par preleta sam napravio i sa spuštenim flapsovima da vidim reakcije modela, ali nije bilo nikakvih neočekivanih događaja
Sletanje isto, bez problema relativno sporo. Prilikom drugog leta opet sam ga leteo 8 minuta na koliko sam namestio štopericu na daljinskom. Prilikom preleta pred nama spustim flapsove i krenem u zaokret da ga sletim. Previše sam ga usporio i upada u kovit. Naravno, šanse nisam imao da ga izvučem
Pa, da krenemo redom.... Da li sam popizdeo?! Naravno da jesam kad ovakvu grešeku ne smem napraviti. Znači absolutna idiotska pilotska greška. A sad ono ostalo... Spiner, elisa, boks motora, prvo rebro iza motora kao i sam kapotaž bio za bacanje. Krst motora se iskrivio, ali pošto je aluminijum, lako može da se ispravi. Poprečno rebro i kapotaž se pravi novo, elisa, spiner isto novo. Najviše mi je krivo zbog baterije. Relativno malo korišćene ali je procurela kad se zabio za motor, znači isto korpa. Još sam imao sreću da se ćelije nisu spojile inače bi izgoreo ceo model...
Pravo razočarenje. Model valja, lepo leti, nakon malo korekcije bi bilo ono, pravo, a sad umesto korekcije treba da rešim ceo nosni deo.