Poziv na otvoreno prvenstvo Vojvodine i drzavno prvenstvo Srbije u RC F5J 2019

Started by guga, May 03, 2019, 10:08:41 PM

Previous topic - Next topic

guga

Postovani clanovi foruma,
ovom prilikom zelim da Vas pozovem na takmicenje u RC elektro jedrilicama koje ce se ove godine odrzati u Pancevu u organizaciji AK "UTVA".
Sve potrebne informacije vezane za takmicenje mozete naci u prilogu оve objave.
Ocekujemo вас као takmicаre ili goste, da sa nama uvelicate ovo drugo  takmicenje u Pancevu i nadamo se prijatnom druzenju.
Pozdrav

guga

Pozdrav.Zelim da vam skrenem paznju,takmičenje koje će se odrzati je istog tipa kao proslogodišnje.Znači ne placa se kotizacija, ne treba sportska dozvola i da model nije veći od 4m. Za takmičare će biti obezbeđeno osveženje i planiran je gulaš za ručak. Trenutno je prijavljeno sedam takmičara.Bio bih vam zahvalan da se prijavite do datog roka zbog bolje organizacije.

guga

Poštovani modelari,zbog organizacionih  tehničkih problema prinudjeni smo pomeriti takmičenje 08.06.2019.Trenutno je 9 takmičara prijavljeno.

stevapn

guga

Pristigle jos tri prijave.Hvala na razumevanju.Trenutno pratimo prognozu ..http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/beograd.php

Milos 94

Neverovatno ali uz izmenu termina od reči do reči Lazin post važi i ove godine!

Ajmo ljudi, šta se čeka!?

Milos 94

Drugari, ne znam šta se još čeka?! 15.Septembar je za nepunih dvadesetak dana.
Imate jedinstvenu priliku da učestvujete na prvom takmičenju elektro RC jedrilica u savremenoj Srbiji,
1. Po pravilima po kojima može da učestvuje i leti praktično sve što ima krila i elektromotor, uz solidne šanse za dobar plasman;
2. Bez obavezne sportske dozvole;
3. Bez plaćanja kotizacije za učešće;
4. Uz obezbeđenu hranu i osvežavajuće napitke;
5. U neposrednoj blizini Beograda, u lepom Pančevu;
6. Na uređenom aerodromu;
7. Posle završene sezone godišnjih odmora;
8. U društvu drugara koji, barem podjednako kao i vi vole RC modelarstvo;
9. Do duše, nisu planirani stritiz, cisterna piva i oblokavanje do zore, ali... mislim... stvarno...  (nene)

Stvarno me zanima kako će obrazložiti nedolazak oni sa kojima se nećemo videti tog dana?!  mmmm  :hehe
Ovo je prvo takmičenje ove vrste, i zaista je nebitan plasman. Jer u ovom slučaju u potpunosti odgovara ono - Važno je učestvovati! Ali je zato važno da se na licu mesta doživi takmičarska atmosfera i adrenalin... Da se vidi i proceni u kom pravcu bi trebalo proširivati ličnu flotu, bilo nabavkom, bilo smogradnjom... Da se družimo i uživo prodiskutujemo kuda i kako dalje...

Dakle, skratite premišljanje i sumnje u svoju opremu i iskustvo. Neće samo vama biti prvi put, a iskustvo se stiče tako što se dođe na takmičenje.

Vidimo se u Pančevu!  (yay)

stevapn

guga

Pozdrav Stevo,ostaje za subotu trenutno ima 13 prijavljenih takmičara.Svi koji žele da učestvuju mogu se prijaviti do petka.

SloMi

Evo nekoliko sličica sa uspešno organizovanog još jednog prvenstva Vojvodine i državnog prvenstvo Srbije u  RC "F5J" održanog juče na aerodromu UTVA u Pančevu 

Stanko BG

guga

Reziltati takmicenja....

Stanko BG

Kratko pojašnjenje rezultata - u funkciji glavnog sudije dužan sam da obrazložim ukupno bodovanje, kako zbog učesnika ovogodišnjeg prvenstva, tako i zbog budućih učesnika.

Ove godine nismo bili u mogućnosti da bodujemo u skladu sa FAI propozicijama jer nismo imali software koji bi izvršio preračunavanja i sastavljao grupe letača, pa smo sve obavili manuelno, a o čemu su takmičari obavešteni na početku takmičenja. Ovo iz razloga što bi manuelno proračunavanje svih bodova i bodovanja prema FAI propozicijama oduzelo previše vremena. U tom smislu, bodovalo se samo vreme leta i precizno sletanje, a nagradni bodovi za najboljeg letača u grupi nisu dodeljivani. Zbog toga je odnos bodova među najboljom četvoricom učesnika u Fly off-u bio veoma "tesan" i sve do kraja borba je bila neizvesna: kako za prvo i drugo, tako i za treće mesto.

Nadam se da ćemo dogodine nabaviti pravi software koji će ubrzati rad zapisničkog stola i umanjiti greške koje su se dešavale.

Verujem da učesnici neće zameriti na ukupnom suđenju i propozicijama ovogodišnjeg takmičenja, a najboljima na prvenstvu od sveg srca čestitam.

stevapn

Bilo mi je baš zanimljivo. Lepo organizovano, odlično druženje, dobar gulaš :).

Jedina zamerka je dolazak na aerodrom. Pored puta koji je katastrofa za nas sa nižim automobilima, u programu je bilo da se dođe između 7.30 i 8.00. U 7.30 samo nas trojica, Organizatori su kasnili, a takmičenje je počelo u 10, ako se dobro sećam. Ustao sam u 5 :) pa sam malo bio spavljiv, da sam zano kako će da bude, pošo bi od kuće u 8.00 :)

Vidimo se i sledeće godine!