Main Menu

Messerschmitt Bf 109 G-10

Started by Marcell, April 01, 2022, 04:45:38 PM

Previous topic - Next topic

Marcell

zapoceo sam izgradnju novog modela u razmeri 1:6
setapa nema, material jefin,vremena na pretek

Marcell

Za retrakte sam se naknadno odlucio

trivajuve

Marcell

Uspeo sam da namestim uglove iz drugog pokusaja.

Milos 94

Marcell

Hand made mehanizam

SABURO

Bice ovo jos jedan divan model. Koja je ocekivana tezina?
Nikola | rcfly.in.rs

Marcell

Ocekivana tezina oko2800 grama.Ali posto  predviden motor ima potisak oko3300 grama, koji gram vise me ne brine

Marcell

Horizontalac, vertikalac i neki sitni detalji.

Marcell

Plankira se krilo

Marcell

Zavrseno plankiranje krila

dejan_ts

Fino lepo znas kako ,ali steta sto se nisi dohvatio drveta za ovaj model ,onda bi bas bio graciozan

Svako dobro i oratim nastavak radova

Vedro

Marcell

Dejan_ts
U zacetku avijacije radilili su se avioni od drveta lepjeni kazeinskim lepkom, presvlaceni platnom, lakirani ser lakom jer nije bilo drugog.Modelarsvo je krenulo sa balzom japan papirom i celuloidnim (acetonskim) lepkom, niro lakom. Danas se radi sa staklenim vlaknom, karbonom, aramidom, epoksi smolom i nekim od penastih materijala.Po meni balza i sper je neka nostalgija, jer ova tehnika sto ja radim em  sto je jeftinija, puno je laksa za izradu a i po tezini.A videli ste da moji modeli lete i izgledaju kao pravi.

dejan_ts

Vidi ne zelim da polemisem sta i kako ,bavim se ovim hobijem jako dugo i znam.sustinu avega toga ,ali ja kao matori modelar kazem moje gledanje bez ljutnje na neciji drugi stav ,

Sve sto se pedantno napravi moze i da leti ,rad ti je uredan ,u to ne manisem ,samo sam iskazao da drvenarija daje dodatnu car modelu ovako lepom skeletu ,nista vise

A sto se tice naprednih materijala o tome da ne govorimo ,meni jos uvek nedostupni za kupiti a i kad bih kupovao morao bih da radim kalupe pa da kalupiram ili da obradjujem na neki drugi nacin

Marcell

Polako se plankira trup