Točkovi, 3d štampani ...

Started by Nenad Miklusev, February 05, 2023, 07:17:31 PM

Previous topic - Next topic

Nenad Miklusev

Gotovo je nemoguće naći originalne plastične COX točkove, sa njihovih  kružnjaka PT-19, Super Stunter, Chipmunk, Skyraider, čak ni na EBAYu ,  a u ove ladne zimske dane, ima se vremena i za eksperimentisanje.

32mm točak , nacrtan i spremljen za 3d print.

Posle par pokušaja, ne baš uspešnih ( tri u gornjem levom uglu) , najbolji rezultat daje štampa točka podeljenog na polutke , pa potom zalepljenog super lepkom.

Jaki, lagani  6 grama svaki i najvažnije, liče na prave  COX plastične točkove.

Što znači, za početak, točkove imam, moraće neki skrečovani PT-19 da se pravi, do proleća.

uros2002

Da li mozes i meni da odstampas tockove za maketu autica koju radim na 3d stampacu. Mogu ti poslati failove pa da mi kazes cenu da odstampas. Ja imam Bambu Lab p1s stampac ali ne radim TPU. Ako moze posalji me email da ti prosledim failove za ponudu.
Uradio sam kalup i planirao da izlijem gume ali sam odustao nemogu da nadjem koju gumu da koristim za livenje.

dejan_ts

Guma za odlivanje u alatu ti ide guma koja se koristi za pecenje O-ringova ,ona se uzima u sirovom stanju vec valjanju i kasnije se radi u alatu ,pecese ,e sad ako imas nekoga ko pravi te O-ring gumice mozes lako da dodjes do materijala
Jos ako imas alat za pecenje i presu onda si pobedio

Druga stvar jis jeftinija ali moras da se malo iscimas oko toga ,sundjerasta guma
 Ima ih u raznim debljinama i šorovima ,šor je mera za tvrdocu gume -  sundjer gume ,

Mozes cak i da radis od eva pene ili ti nesto nalik kineskim papicama