ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Pracenje stanja baterije
Yu-men:
;namig
Pre neki dan sam porucio ovo stvarcicu http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewitem.asp?idproduct=7223 za pracenje stanja baterije dok letim.
Ova odluka je pala posle neuspesnog pokusaja merenja vremena pod gasom (jel EasyStar moze dosta da jedri bez motora), odlucio sam se za ovo resenje.
Zanima me dali neko vec ima ovu stvarcicu i kako radi ?
Koji nacin koristite da ne ostanete u vazduhu praznih baterija?
()-()
n3mke:
nisi morao novu temu.. :0
citaj imas review na sajtu, ljudi kazu da se slabo cuje pa ne koristi uopste sem ako neces leteti blizu sebe. :)
Yu-men:
;namig
Jedan od razloga zasto sam otvorio temu o "Pracenje stanja baterije" je to sto mislim da ove stvari zanimaju i ostale pocetnike.
Ja sam na primer (kao pocetnik i zeljan samo letenja) do sada vise puta doziveo da mi regler prekine rad motora u toku letenja zbog zastite baterije, pa posle povuci i potegni da spustis avion bez loma.
Mislim da EasyStar nije nesto mnogo bucan, i da taj problem moze da se resi povremenim preletanjem.
Naravno sve opet zavisi od toga koliko se ta cudna naprava cuje (i vidi).
A drugi razlog je naravno da cujemo ostale kolege na koji nacin oni sprecavaju to da ostanu bez baterije u toku leta (bilo to merenjem vremena ili na bilo koji drugi nacin).
poz.
Lazo:
Ovo je još jedan razlog zašto mi se dopada softver moje Graupner MX-16s. Bilo kojoji od tajmera (ima ih dva: merenje proteklog vremena i odbrojavanjeunazad od zadatog vremena) mogu da se pokrenu i zaustave (kao i sve ostale funkcije) sa bilo kog prekidača ili palice. Tako, lepo isprogramiraš da tajmer odbrojavanja odbrojava (recimo od 10minuta) samo kada gas nije nula (motorsko vreme), a štopericu pokreneš palicom gasa a zaustaviš bilo kojim prekidačem. Onda tačno znaš koliko ti je radio motor, a koliko je ukupno trajao let. Greške nema, funkcioniše perfektno. Ima još i treći tajmer koji pokazuje koliko je stanica ukupno radila od poslednjeg punjenja. Veoma korisno. Kod Spektruma mi se UVEK dešavalo da se tajmera setim tek posle nekog vremena u vazduhu.
Yu-men:
:)aplauz :)aplauz
Svaka cast lazo (thumb)
Upravo se i kod mene to desava sa stanicom DX6i (a verujem da nas ima jos), da se tek posle nekog vremena setim da aktiviram tajmer. :sljus
Znaci nisam jedini mmmm , vec sam pomislio da sam mozda tupav za te stvari.
()-() (imas pivo na dva vasara)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version