Hvala za ponudjenu pomoc, treba mi savet oko izbora programa za montiranje video matrerijala, koji program i odakle da ga nabavim. Za montiranje ova dva videa koristio sam Windows Movie Maker, ali mi se nekako ne svidja, verovatno ima i boljih programa. Kako mi se cini dosta kvari kvalitet slike, sto bih htio izbeci.
Kao sto sam obecao evo i videa sa drugog jubilarnog leta.
Vreme je bilo vetrovito, vetar sa zapada, dosta jak oko 5-8 m/s, tako da sam morao poleteti direktno u pravcu sunca sto zaista smeta ako gledas ekran i tako pokusavas tako da letis. Video nije za neko uzivanje, vise je to bila borba na "zivot i smrt", ali bit ce bolje. Vidi se da u slici povremeo pojavljuju smetnje, koje pouzrokovao los konektor kojim se dovodi video signal sa kamere na predajnik. Ove smetnje su postale tolko jake, da su prouzrokovale nekontrolisan rad servoa, pogotovu servo gasa tako da se motor ugasio. Ovu gresku sam ustanovio posle letenja, i nadam se da sam uspeo otkolniti.
Da se motor ugasio video sam po tome (letio sam gledajuci ekran od poletanja do sletanja-pada) da model samo silazi dole, jer zvuk nismo culi posto je model dosta daleko (oko 1 km) i soro se nije moglo videti golim okom. Posle sletanja markirali smo mesto pada i pozurili da pokupimo model, ali ops nista od toga, posle dva sata trazenja po kukuruzu i suncokrteu pade mrak i nama sipak. Umesto da smo pogledali snimak sletanja i da lociramo mesto pada, zeznuli smo stvar. Ovo smo uradili sledeci dan, i u roku od par minuta smo nasli model u polju suncokreta oko 400 m od mesta poletanja, CITAV NEOSTECEN, sto je pravo cudo, s obzirom da je model tezak oko 5,5 kg i leti dosta brzo.
Ovde je snimak leta