2010.09.23.
Šteta bi bilo ne iskoristiti lepo vreme, pa izašli Ervin, Piću i ja da letimo malo. Piću i Ervin leteli MIG-29, a ja Sky Hero i fun fly. Za kraj sam ostavio SU-31, da ispraznim po koju bateriju. Leteo sam ga već 6-7 minuta, kad sam ga spustio nisko u nožu. Leteo je na visini od 1m,posle 10-15m nos naglo krenuo prema dole. Evo rezultata:
Do tog momenta model je leteo jako stabilno u nožu, čak ni vetra nije bilo... Posle sam ja "vratio film" u sebi, pa mi pao na pamet, da model sam opravljao prošle nedelje, i trup je rađen na dva mesta. U utorak kad sam ga trimovao nisam ga leteo oštro, već napravio par laganih krugova. A sad sam ga više puta, na raznim brzinama okretao oko svoje uzdužne ose, pravio uske lupinge, kovit itd... Znači jako je mala verovatnoća da sam u tom momentu ja nešto pogrešio, već pre će biti da je baterija počela da gubi snagu, ili se od okretanja propukao trup, i jednostavno popustio na sastavu...
Sve u svemu, trup je za kantu, krilo je oštećen na krajevima, rep je ostao čitav. Može da se popravi, tj. treba nov trup da se napravi i to je to. Ali sad će malo da visi na zidu, popravak tek zimi...