Prognoza za Beograd (centar - grada) za period 23.10.2009 - 27.10.2009 Izvor: NOAA Air Resources Laboratory.
Subota 24.10.2009 u 12 sati: Oblacnost 85%, Rel. Vlaznost 60%, Bez padavina, Vetar jugoistocni 1-2 m/s, Temperatura max 20 celzijusa.
S' obzirom da je period nestabilan postavicu na forum jos 1 - 2 prognoze u toku dana. Pratim ovu prognozu zadnjih 5 - 6 godina i mogu reci da je veoma pouzdana. Iz prilozenog meteorograma se vidi promena pravca duvanja vetra u Subotu tacno oko podne. (u celoj zemlji), Jugoistocni pravac vetra smenjuje severozapad sto u principu stvara uslove za padavine zbog blagog zahladjenja ali zbog male relativne vlaznosti i slabog intenziteta vetra ta mogucnost je ostvariva tek u toku noci sto se i vidi na meteorogramu.
Magic je u pravu sto se tice prognoze, ona je uglavnom ista za sve gradove u Srbiji. Veoma nezahvalno je davati prognozu u ovako nestabilnom periodu ali prema trenutnoj situaciji moj licni stav da je Subota manje rizicna od Nedelje zbog eventualnog zakasnjenja ove mogucnosti da nesto padne, doduse veoma slabog intenziteta
U mojoj prethodnoj replici sam greskom dao prognozu za Novi Sad ali nema neke velike razlike sa prognozom za Beograd.
Dok ovo pisem kod mene pada slaba kisica sto i bilo prognozirano.
Pozz.