RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Thermik-XL Elektro od Valenta Model
Lazo:
Znači, čovek je stvarno čudna sprava! Naročito podvrsta Homo Modelarikus Blesavikus Ludikum. Zašto? Pa zato što nikako da mu ugodiš. Juče i danas sam se vrteo k’o šugav!?! Nigde nikoga! Ni od korova! Gde mi je društvo?! Znam da ih moje prethodno pisanije nije kosnulo, jer znaju oni mene. Kako god, radio sam usamljen k’o tvor. I nisam uradio ništa više nego sa društvom, ali je zato bilo mnogo dosadnije.
Kako sam i planirao, juče sam napravio nosače servoa. Pošto sam prethodnog dana pripremio ploču debljine 4,5mm, testerica u šake i evo ih.
BlueBird BMS-555DMG Slim Wing Digital Servoi naležu u njih ko dupe na nošu, jer su baš za njih i pravljeni. Desno je nosaš iz kompleta, koji je dimenzioniran za Hitec-ove HS-5125.
Prvo sam montirao onaj u vertikalnom repu, a koji služi za upravljanje horizontalcem.
Da bih taj posao priveo kraju, bilo je neophodno da napravim polugu koja sa jedne strane ima navoj M3, a sa druge M2. To je zbog toga što je plastični deo kugličnog zgloba, koji ide na zadnji bajonet horizontalca, prilično velik i predviđen je za M3.
A metalna viljuška koja ide na ruku servoa je za M2.
I tu, za malo da propadne ceo projekat! Nemam nareznicu za M2! Najmanja koju imam je M2,5! Dobro reko’, idem da kupim par komada. ’Oćeš! Malo sutra! Danas sam otabanao tražeći po čitavom gradu nareznicu M2. Četiri debela sata. Gde sve nisam bio. Kako pitam – tako počnu da se smeulje. Dobro, negde se nisu smeuljili – iskidali su se od smeha! Pre bih našao kriptonit! Da ne biliviš!
I tu se ja setim mog druga, koji je inače poznat kao pasirani ljubimac jedrilica. Okrenem u očajanju telefon, reko: …Slušaj Gile pobratime, tak’a i tak’a stvar, pomagaj ili ode mas’ u propas’! Gile ko Gile, ’oće da pomogne pa to ti je. Veli:…ama nema problema, samo da znaš, da je za nešto drugo ne bih ti dao, ali za jedrilicu – nek ti je alal!
Eto šta su ti drugari modelari!
Čim sam se dokopao nareznice, oma sam nastavio započeto.
Kada se servo zašrafi u nosač, apsolutno je nepomičan.
A još kada se sve lepo zatvori poklopcem…
Navuku horizontalci na karbonske bajonete - evo lepote.
Normalno, odmah sam, zbog probe, priključio servo horizontalca na prijemnik. I? Miracle, miracle…!!! Radi k’o sat! Glatko i bez trunke lufta. Taman kako i treba.
Ćeraćemo se još…
mirce:
E, baš uživam čitajući ovo tvoje pisanije... Ne znam jel' mi lepše kako pišeš ili kako praviš jedrilicu...
Pozdrav
Mirče
magic:
Ma Mirce kada jos vidis uzivo kako on sve to radi, ma milina za gledanje. Meraci je sa svakog kraja pe nego li je uzme u ruku, ko' macor koji je dohvatio vrapca ...
Ajde de Lazo, nemoj biti tuzan, doci cemo ti mi opet :),
poz
Lazo:
Nema tu tuge (nene), smaram se (spava). A i nemam sa kim da pravim (pijemo) pauze. Samo arbeit arbeit (work) ...
mirce:
Arbeit macht frei...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version