RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Spirit of PITTS MODEL 12 26% by Bernard Burton
bimmer:
Bravo Sale BRAVO!!!!!!! PITTS je stao na svoje "noge" :)aplauz
ovaj stirodur si VR! obradio PRO!.... dobro bi bilo kad bi se na neki nacin izolirao ovaj stirodur,nije da baksuziram, al bi dobro bilo da bude reusable :big smile ()-()
(<--)
saxpg:
Danas sam samo izdubio rupu za usisnik na poklopcu. Iskitovan je (mada bas i nije trebalo) i danas sam se cuo sa Radetom Bulatovicem koji je vec radio nesto slicno. On ima interesantnu tehniku za odvajanje kalupa posle izlivanja. Uputstvo za to moze se naci u svakom pakovanju kondoma ") . Naime, on je uzimao veliki balon, koji je navukao preko kalupa. Kada se model izlije, balon se otkine i izvuce, jer se guma ne hvata za epoxi, i tada se moze odvojiti kalup i model.
saxpg:
Ovih dana se radilo malo. Posto sam za praznike bio u Ulcinju, svratio sam do Djoleta da zajedno odradimo poklopac motora pomocu kalupa koji sam napravio. Posto nismo imali veliki balon, pokusao sam da na kalup navucem kondom. Plan je bio da se stavi kodom i premaze vazelinom, medjutim ideja da u apoteci kupim pakovanje kondoma i vazelin bila je suvise nastrana pa sam odustao od kreme. ")
Naravno kondom nije mogao da se rasiri dovoljno kako bi stao na kalup, tako da smo rijesili da improvizujemo i stavimo celofan foliju.
Da ne duzim, posto je bila napeta atmosfera (--<<--) na kraju smo uspjeli da to kolko-tolko fino odradimo.
Djoletu sad ostaje veci dio posla da to sve izravna i pripremi za farbanje, ali o tom po tom.
bimmer:
Bravo Sax nadam se da ce izaci kako treba.... nego.... zasto u jednu apoteku nisi kupio kondome a u drugu vazelin :_D
Miki Va:
--- Quote from: saxpg on April 27, 2011, 04:16:13 PM --- medjutim ideja da u apoteci kupim pakovanje kondoma i vazelin bila je suvise nastrana pa sam odustao od kreme. ")
--- End quote ---
Ijaooo kad ne padoh sa stolice od smeha
A za radove i ideje svaka cast , odlican topik samo javlja kako napreduje model :)aplauz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version