Main Menu

Kamera za rc avio- modele

Started by sasa, February 13, 2010, 12:34:31 AM

Previous topic - Next topic

sasa

BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

ak

Hehe, pazi kad je Flip Video vlasnistvo Cisco-a.
Pa oni pokupovase sve zivo.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo Da Vinci
RCModelScout - RC Search Engine

marko

WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

sasa

Postoji li nacin da se izrotira snimak sa ove kamerice...
http://www.youtube.com/watch?v=6NntXG-3omc&feature=player_embedded

Molio bih nekog da mi objasni  (plz) (plz) (plz)

ak

Mozes pomocu Microsoft Movie Maker-a. Imas PM.

sasa

cane

Evo kako je danas kod mene bilo.Vetrovito,sa udarima vetra,a i ja nisam bas profi,daleko od toga.Mozda mi ni model nije bas lepo nastelovan,ali kad letis sam i sam se ucis tako to ide

http://www.youtube.com/watch?v=itAZ-XI0Ki0

Kamera je 808 car keys micro kamera.snima u rezoluciji od 740x480 piksela.Kamera je na kabini postavljena,na cicak traku i selotepom osigurana za svaki slucaj.Uskoro jos jedan snimak.

sasa

Bravo  :)aplauz :)aplauz :)aplauz Cane. snimak ti je super samo gledaj sledeci put da izbegnes elisu. :mhm
kod mene je jutros bilo nevreme sa olujnim vetrom i palo je dosta kise,a u Krusevcu kad padne kisa jedno 5 dana nemozes da izadjes na aerodrom od vode  :sljus tako da cu jos da pricekam  4e

postavljaj jos kad budes imao...

UJEDNO I POZIV ZA OSTALE KOJI IMAJU KAMERICE DA OVDE POSTAVLJAJU SNIMKE UZ OPIS KAMERICE I MODELA KAO I MESTA KOJI SNIMAJU

Pozdrav od Sase i vedro vam bilo  oo)) oo)) oo)) (<--) (<--) (<--)

cane

Evo Sasa,i drugog videa,kao sto sam i rekao.Ovaj put je kamera na krilu,i meni licno se ne svidja takva postavka,jer po mome,zbog povecanog otpora na krilu model nije bas stabilan,zato i traje kratko jer nisam mogao vise da se borim.Model vuce celo vreme samo na levu stranu,gde je i bila kamera,iako je bila na samo 10-tak cm od trupa.Jos kao sto sam i rekao,ja bas i nisam profi pa me je to skroz umorilo.

http://www.youtube.com/watch?v=8xDD5CZ9-1o

A i zvuci ko da sam leteo glow varijantu.

sasa

Evo napokon snimka iz vazduha i iz Krusevca.Jos se nije bas voda osusila sa aerodroma ali smo ipak ja i moj drug Pedja izasli na letenje.
On sa njegovim telemasterom a ja sa ovim sto lici na telemastera.
Kamerica je ova mala aktuelna od 17 grama rezolucije 720x480 a snimano je kasno po zalasku sunca oko 7 sati tako da nije bas lep snimak.

http://www.youtube.com/watch?v=LeLcFGKSK0c

sasa

ak

Quote from: cane on April 02, 2010, 06:29:22 PM
Model vuce celo vreme samo na levu stranu,gde je i bila kamera,iako je bila na samo 10-tak cm od trupa.
Mislim da ti je problem pravio balans. Stavi nesto 19-20gr tesko na drugo krilo a istu razdaljinu ili nesto dosta lakse na kraj suprotnog krila. U svakom slucaju da je balansiran model, tj. da ne preteze na jednu stranu. Sumnjam da ti je otpor vazduha tu pravio prevelik problem, ipak se radi o tankoj i maloj kamerici.

cane

Da,AK,imas pravo sto se tice balansa,ali ja sam kameru cisto radi sigurnosti(sumnjam malo u kvalitet cicak trake)osigurao i selotepom,pa zato mislim da je to parce bilo uzrok uvecanog otpora na krilu.Imam jedan snimak gde je kamera na vertikalcu od juce,samo da ga obradim i skratim malo i postavicu i njega gde recimo nema takvih problema.

ak

Kamera na vertikalcu je super stvar. Ne smeta propeler a mozes lepo da vidis ceo model u vazduhu. Meni je malo problem pravilo podesavanje CG-a.

cane

Mali offtopic,ali jedno pitanje za poznavaoce softvera:cime obradjujete video?Neki dobar program ,lak za koriscenje bi mi dobro dosao.Unapred hvala,pozdrav,

cane