Author Topic: Novo Beogradski nasip 20.02.2010  (Read 7991 times)

Offline POSEIDON

• Full Member
Novo Beogradski nasip 20.02.2010
« on: February 20, 2010, 03:37:01 PM »
Danas su prvo pletanje imala dva aviona...moj Piper supercub i Markov (Schwab) easy trener 40 arf...vetar na nasipu je duvao od reke ka aerodromu prilično jako,te smo imali priličan bočni vetar u odnosu na zamišljenu stazu za poletanje i sletanje...ali pošto nam je krava stala na nogu da danas poletimo avione,to i učinismo (<--). Obojca smo veoma zadovoljni kako se avioni ponašaju u vazduhu čak i pri ovim uslovima,pajpera sam poleteo triput sa letovima od po 5 min.za početak i imao sam bateriju za još bar jedan duži let (veoma zadovoljan)...nije bilo potrebe ni u jednom trenutku da dajem maksimalni gas...poletanje sa oko 70%...let u proseku pola gasa....čak i manje u nekim trenucima,par niskih preleta veoma,veoma stabilno uprkos vetru...Marko je takođe zadovoljan prvim iskustvom sa drvenim modelima,ali on će verovatno napisati svoju impresiju o letu....da ne pričam mnogo evo par fotkica i video za sad lošeg kvaliteta al sa sledeći put pozamljujem kameru...spree je samo išao da se prošeta,sa obzirom na vetar i da pravi gužvu u Markovom malom automobilu::)))

Offline misha

• Hero Member
Re: Novo Beogradski nasip 20.02.2010
« Reply #1 on: February 20, 2010, 07:10:50 PM »
 (:sok:) e pa vreme je da se u to ime i zalije. ()-()

Offline marko

• Sr. Member
« Reply #2 on: February 20, 2010, 09:10:35 PM »
I ja hocu, i ja!
Malo smori ova zima.
I ja sam se nesto juce nisanio da odem na nasip, ali zadrzao sam se u radionici.
Jes vala sibala kosava juce...
`jel ovo prva overa u 2010?
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!

Offline Gabor

• Hero Member
  • RC Bandit
    • Exclusive
« Reply #3 on: February 20, 2010, 10:01:39 PM »
Dragane, želim ti puno-puno sati provedenih u vazduhu sa Piper-om  :)aplauz

Offline vihor522

• Jr. Member
  • **
  • zelja za letenjem starija je od svake letilice
« Reply #4 on: March 02, 2010, 05:57:33 PM »
Mislim da je "overa" 2010. pala jos pre ovih snegova, u prvim danima Januara i to na
13. maju.
Iako je napravljeno samo nekoliko letova (zbog aviondzija) ali verujem da je to bila
"overa".  (yay)

Offline POSEIDON

• Full Member
« Reply #5 on: March 03, 2010, 10:10:48 PM »
A da,da se pohvalim da sam uspeo Pipera pre par dana da zabijem u Savu...odnosno nadošlu vodu sa druge strane nasipa....vrag me terao da letim na jakom vetru i izazivam sudbinu...tri leta za uživanje i četvrti koban gde je vetar verovatno,bacio pipera u vodu...dok sam našao neki čamac i odveslao do njega prošlo je barem 10 min...rezultat za sada...napukla napadna ivica jednog krila...i elektronika puna vode...prijemnik mrtav (sa obzirom da sam imao jedan...nema letenja dužžžžeee vreme ) sve je snimano kamerom pa ćete imati čemu da se smejete:)))) a piper ako ga pre ritualno ne zapalim...neće duže vreme na nebo...sa obzirom na akutnu nestašicu novca  (pijanoo)

Offline misha

• Hero Member
« Reply #6 on: March 03, 2010, 11:45:02 PM »
bas mi je zao. ipak je bolje ne ici na silu. jos malo i doci ce i lepsi dani.
nadam se ipak da ces imati volje da ga ponovo dovedes u letno stanje.

pozdrav misha

Offline POSEIDON

• Full Member
« Reply #7 on: March 04, 2010, 09:42:03 PM »
Videću...treba da mi stigne neki koronin sint prijemnik pa ću videti kako radi....skinuo sam monokot sa oštećenog dela krila...popucala su dva rebra,al su barem svi parčići unutra...videću da zalepim...malo ojačam i prelepim mnokot....kontolrer,motor i bateriju još nisam probao neka ih još par dana sušenjea...baterija za sad pokazuje bapon na svakoj ćeliji...al neću je još dirati.

Offline sasa

• Hero Member
« Reply #8 on: March 05, 2010, 02:32:08 PM »
Ako je to ovaj prijemnik onda da znas da je otporan na vodu...ja proverio i to dva puta  :hehe...
Dva puta mi je jedrilica padala u jezero proslo leto i on i dalje radi...samo ga isperes sa mlakom vodom ,i ukljucis fen
na slabije, i susis ga desetak minuta ,i kao nov je  :)aplauz
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Offline POSEIDON

• Full Member
« Reply #9 on: March 05, 2010, 05:09:55 PM »
Da taj....a u piperu je bio graunerov...još malo ću ga pustiti da se suši..pa ću probati da ga oživim...a kako si prošao sa baterijom i motorom...za servoe se ne brinem...

Offline aco

• Jr. Member
  • **
« Reply #10 on: March 05, 2010, 08:23:04 PM »
Nesto iz mog iskustva. Kad se na neki zatvoren elektronski uredjaj (u mom slucaju najcesce laptop a u vasem slucaju prijemnik) prospe voda ili neka tecnost najbolje je sto pre taj uredjaj rasklopiti potopiti i doooobro oprati u cistom alkoholu, zatim pistiti da se dan dva susi na sobnoj temperaturi a po potrebi i neko vreme grejati fenom ili duvaljkom za topli vazduh. Mislim da je greska da se prijemnik ostavi da se sam osusi od vode jer ce kad tad doci do kristalizacije necistoce iz vode na povrsini stampane plocice a posebno unutar mf zavojnica i do prespajanja elemenata. A u tom slucaju takav ce uredjaj otkazati kad se najmanje nadas, cak je moguce da se posle delimicnog otkaza ponovo uspostavi normalan rad pa je ponekad skoro nemoguce utvrditi sta tacno nije u redu

Offline sasa

• Hero Member
« Reply #11 on: March 05, 2010, 10:26:03 PM »
Da taj....a u piperu je bio graunerov...još malo ću ga pustiti da se suši..pa ću probati da ga oživim...a kako si prošao sa baterijom i motorom...za servoe se ne brinem...

Baterija je otisla na dno jezera a motor je glow i nista mu nije falilo,samo sam ga iscedio a potom isprao sa gorivom...
BOLJE JE DA PLACES STO NISI NA NEBU NEGO DA PLACES STO NISI NA ZEMLJI

PRE NEGO STO PUSTIS JEZIK , PROVERI DA LI SI UKLJUCIO MOZAK

Offline POSEIDON

• Full Member
« Reply #12 on: March 06, 2010, 08:51:23 AM »
Prijemnik ću danas da tretiram alkoholom i fenom....a motor,kontroler i baterija rade bez greške...moraću da napišem pohvalno pismo za Turnigy:)) pošto je moja žena sve snimala sa strane...u vodi su bili celih 15 min,čim namestim filmić okačiću ga na you tube.
« Last Edit: March 06, 2010, 08:53:04 AM by POSEIDON »

Offline POSEIDON

• Full Member
« Reply #13 on: March 06, 2010, 05:49:33 PM »
Evo nađoh vremena da nakačim video sa leta na you tube....

Offline marko

• Sr. Member
« Reply #14 on: March 06, 2010, 11:07:35 PM »
Poseidone veliki  (res) za letenje po ovako frigidnom i vetrovitom vremenu.
Jedan savet:da bi izbegao bliske susrete sa topolama i Savom, moras malo da promenis tehniku pilotiranja.
Trebao bi da odredis liniju preko koje ne bi smeo da letis sa avionom, u slucaju letenja pored Save, ta linija bi mogla (meni je) put na nasipu.
Tako se leti na takmicenjima i svim modelarskim aerodromima u svetu.

Ja letim na nasipu preko puta Ostriznice(ako nisi video, pogledaj thread: http://rcfly4um.org/index.php?topic=2732.0 ), to je otprilike 2km uzvodno od mesta gde si ti leteo.
Mozemo da se izakcijam, pa neki put da zajedno flajamo. ()-()
WARNING:intentional straight and level flight prohibited!