ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Čime punite baterije na livadi?
POSEIDON:
Ovaj moj punjač http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7523&Product_Name=Turnigy_Accucel-8_150W_7A_Balancer/Charger radi ko zmaj priključen samo štipaljkama na akumulator automobila,za kućnu varijantu naravno prerađeno napajanje za PC...veoma zadovoljan!!!
ak:
--- Quote from: mtesa on February 25, 2010, 09:12:51 AM ---Ne znam koliku struju mozes da dobijes na auto upaljacu, ali je povelika cim moze da usija onu gomilu metala. Tako da ne bi trebalo do ima problema sa raspolozivom strujom.
Ja imam pokvaren UPS uredjaj kojem ne radi invertor sa 12V DC na 220V AC tako da ga koristim za punjenje 12V akumulatora od 6Ah i jednog od 3Ah koje onda mogu u koferu sa alatom da odnesem na livadu i uvijek mogu da punim baterije "na mjestu".
--- End quote ---
Max struju na upaljacu spominjem zato sto sam cuo ne jednu pricu o paljenju elektricnih instalacija zbog recimo pumpe za gume koja se kaci na upaljac (doduse moguci uzrok je i kombinacija jugic+buvljak pumpa).
@mtesa
Nisam te razumeo, koji akumulator nosis na livadu, UPS-ovski ili neki treci?
Dejan Dobricki:
evo ga kako izgleda kod ne buvljackih stvari
ak:
@Dejan
znaci predlazes kao najisplativiju varijantu sigurnog punjenja na livadi mercedes ml?
Ili ti to samo da pokazes sta imas ...
Dejan Dobricki:
:)aplauz dobro bi bilo da je moj ,ali veruj mi da je moj verovatno ne bih ni znao sta je modelarstvo ()-()
salim se hteo sam samo da pokazem da se bez problema moze prikljuciti bilo koji potrosac na upaljac ako je u opsegu potrosnje koje je deklarisana ali hoce da se zapali sama uticnica ako je falsh a mali kompresori za naduvavnje imaju manu ako dugo rade hoce da zaribaju i naravno povuku veliku struju i mora nesto da se zapali
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version