RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Spacewalker2
drjack:
--- Quote from: licider on April 03, 2010, 10:31:55 PM ---Ja sam ustvari radio Fly Baby koji je identican kao Spacewalker s tim sto je mala razlika u terminezonima.Fly Baby ima zaobljene terminezone, dok su na Spacewalkeru ravni.Raspon krila je 180cm. sa motorom 10 ccm 4t.Tezina je 2,2 kg. sto je jako malo za ovako veliki model.Inace jako lepo leti i veoma je poslusan na komande.Imao sam verziju od 120cm. i on je znao dobro da se klati pri sleranju.Racunaj da ce i tvoj model slicno da se ponasa.Model sam presvukao Kineskom folijom i mogu reci da nisam imao problema.Ja sam kapotaz odlio od epoksija.
Moj ti je savet da ne stavljas te plave servoe jer moze da ti prave probleme.Stavi te servoe koje si dobio sa stanicom koja je sigurno kvalitena.Ja letim sa Futabom 8U.
Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj,Pozdrav
--- End quote ---
Futabini servoi mogu u trup ali su za krilo veliki, hvala na savetu videcemo jos...
Sava:
Za taj raspon krila mislim da je dovoljan jedan servo za oba elerona. Tako se on prakticno nalazi u sredini krila i ulazi u trup.Tezinski je to mozda i manje od dva mikrosevoa sa produznim kablovima.Servoe dubine i pravca postavi tako da izbegnes svaki gram olova,mada se kod elektropogona teziste vrlo uspesno podesava plozajem baterija.Kod mog modela je servo dubine postavljen u rep jer sam tako izbegao olovo.Inace konstrukcija ovog modela je takva da on uglavnom bude repat.
drjack:
Dok moderatori ne prebace sve na parvo mesto ja teram dalje:
Izrada trupa:
Relativno jednostavno. Osnova trupa se radi iz 4 dela, dva bocna, poklopac i dno. Odozgo jos dolazi gorniji poklopac-kabina i zadnji rostilj (tako smo ga nazvali)
Potrebno je po nacrtu ubaciti dodatna uzduzna i poprecna ojacanja u bocne strane. Bocne strane balza 2mm gore i dole 3mm
drjack:
Nosaci motora, tockova I krila su od avio spera
I kako je to Tosa filigrantski rucno odradio:
drjack:
Nosac motora na moj nacin (oba nosaca su kasnije jos dodatno ojacani)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version