RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Spacewalker2
Tosh:
--- Quote from: misha on April 04, 2010, 01:35:06 PM ---sve cestitke. btw, lep simulator. sta se leti na njemu?
--- End quote ---
Long Ez, ali retko nema se vremena na zalost
drjack:
Izrada Krila:
Obzirom da smo krenuli samo od nacrta skinutog sa neta i da smo prakticno sve delove sekli rucno, na kraju sam napravio sablon za rebra od avio spera kako je vec pokazao Tosa na slici. Remenjace smo radili od lipovih letvica 5x5 jer drugi materijal nismo imali. Rebra su od balze 2mm:
drjack:
Ojacanja u sredini krila su od avio spera a plank balza 1,5mm. NA sredini je ubaceno dodatno ojacanje u centru krila od dva lipova spera kroz koje se busi rupa za fiksiranje krila.
drjack:
Za kacenje za trup kod napadne ivice, koristili smo stapice od bambusa za rostilj. Ugao krila diktiraju dva dela od avio spera koje treba iseci kako je dato na planu, a lepe se uz ramenjace. U svako krilo ide po 1 servo. Tosa je ugradio kineske poklopce sa nosacem servoa. Morao je da ih prilagodi da bi mogli da se ubace servoi. Ovo ne preporucujemo. Moja varijanta je uradjena po originalnom nacrtu, tj. pravio sam nosace od spera i balze, jer mi je kasnila isporuka delova iz HK. U mojoj varijanti to izgleda ovako:
drjack:
Tosa je napravio prirucne sablone za napadnu i izlaznu ivicu krila i kasnije za elerone. Da napomenem da su sva smirglanja dugackih delova radjena na sofersajbni od Spaceka (potpuno ravna). Moze i od , Renoa 4 ili bube (do 70 godista!). Za oblikovanje napadne ivice krila, kao alat smo koristili uzduzno presecenu vodovodnu plasticnu cev u koju smo zalepili smirglu. Nagib izmedju elerona i krila dobili smo na sledeci nacin:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version