RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
CMP Zero Fighter 120
saxpg:
Ovo je i za mene sve novo tako da sam po netu trazio kako bi to trebalo da se odradi. I ja sam "odokativno" dodao malo vise ulja i tako planiram da potrosim 2-3 rezervoara. Medjutim sve se uci u hodu, tako sam saznao iz prve ruke da creva za nitro ne valjaju za benzin. Inace sam uzeo "gas rated" crevo, ali u rezervoaru ga nisam promjenio, vec je crevo koje nosi teg ostalo ono koje je doslo sa rezervoarom. Ono se za pola sata nadusilo od goriva i raspalo i motor se ugasio. Inace RCG koji sam uzeo spada u jeftine motore ali sam potrefio dobar primjerak, sve doslo fino podeseno i bez opiljaka od metala, i slicno. Nikakvo podesavanje nije bilo potrebno, jedino sam malo vise vrtio elisu dok nije povukao gorivo jer je membrana bila zalepljena. Malo ti ukradosmo temu Miso, ali nadam se da je korisno.
mirce:
Ja sam do sada uvek koristio ulje od firme "Stihl" (ona firma što pravi motorne testere trimere i sl.). To je ulje koje oni preporučuju za svoje "sprave".
Pravim mešavinu od 4%, nikad nisam imao nikakav problem, a najinteresantnije je da ulje savršeno sagoreva i model uopšte nije mastan...
Za Zenoah motore ovo ulje i ova mešavina savršeno "funkcionanišu"...
Pozdrav
Mirče
misha:
--- Quote from: saxpg on July 10, 2011, 06:53:11 PM ---Ono se za pola sata nadusilo od goriva i raspalo i motor se ugasio.
--- End quote ---
U Madjarskoj sam kupio kit za konverziju rezervoara sa glow na gas. U stvari, dobijes sve novo sem same plastike. I gumu i creva i sipcice.
jeftino je (cini mi se oko 1,5-2 eur).
saxpg:
Ja sam prije nekoliko dana bio u Mibo Modeli u Sloveniji i tamo sam pokupovao sve sto sam nasao da je bas za gorivo a ne za glow, tako da cu za sad samo da zamjenim komad crijeva koji se nalazi u rezervoaru, ostalo je cini mi se dobro za sada.
@ Mirce, citao sam da je najbolje Stihl ulje za ove motore, mada su tu nijanse u pitanju, mislim da je inace Stihl ulje Castrolov proizvod.
Alexa:
Mišo drago mi je da je model spreman za poletanje i nadam se da će lepo leteti. Možda će probni pilot imati isti dan dva modela na testiranju.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version