RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
CMP Zero Fighter 120
misha:
Jedini problem (koji sam do sada uspeo da vidim) ce biti gde montirati servo gasa. medjutim do tada ima vremena, tako da se za sada necu time opterecivati.
Ono sto me interesuje je sledece: metalna poluga gde ce se kaciti sajla gasa, ima na sebi oprugu koja uvek vraca gas u nulti polozaj.
da li potrebno ovu oprugu skidati, jer se bojim da ce taj servo onda uvek biti pod nekom silom koja ce teziti da ga pokrene.
mirce:
Svidja mi se ovaj "fotoshop" prikaz kapotaža i motora...
Ne znam kako je kod drugih, ali na mojim modelima nema opruge od gasa...
Takodje, servo za gas je pod kapotažom, pa su polugice od servoa do karburatora kratke i sa "ball link" viljuškicama...
Na thunderboltu i Zerou mogu da pridjem saugu pa ih otvaram i zatvaram ručno, a na Hellcat-u sam imao servo...
Mišo, čini mi se sa slika koje si postavio, da ti neće stati ceo auspuh pod kapotaž. Šta ćeš u tom slučaju, da "kasapiš" kapotaž ili da praviš neki drugi auspuh?
Pozdrav
Mirče
misha:
Mirce, nadam da ce stati, jer mu je srafljenje u donjoj tacki auspuha. Ako ne stane to ce biti "za dlaku",
probacu veceras. Uglavnom, pravljenje drugog auspuha je malo pipava rabota kod ovih dvotaktnih motora,
(razgovarao sam sa drugarom koji se bavi izradom auspuha) i moze se desiti da ne daju sve od sebe ,
kao i da im se podosta skrati radni vek, ako se novi auspuh ne "pogodi". Kod cetvorotaktnih je sasvim druga
prica. ako i ne stane potpuno, postoji i varijanta da se napravi malo ispupcenje na poklopcu motora.
Videcemo jos ovo su samo nagadjanja. tek kada se motor namontira na svoje mesto, videcu kako ce leci.
Jos jedna stvar mi nije sasvim jasna. Uz "krivinu" sam dobio neki crveni, debeli, dihtung napravljen od nekog
materijala koji lici na klirit. mala enigma mi je gde da postavim taj izolator jer u uputstvu nista nije objasnjeno.
koliko sam po nekim slikama video, on bi trebalo da se montira izmedju krivine i karburatora, kako se ne bi prenosila
toplota sa motora na karburator.
Schwab:
:)aplauz :)aplauz :)aplauz
misha:
mozda je misterija resena. na sajtu Toni Klarka postoji ova slika i na njoj se (nakon uvecanja vidi nesto sto mislimda je resenje.
onaj gore levo crveni krug, je taj plasticni dihtung. na slici se jasno vidi da je on izmenju kolena i karburatora, a ne izmedju cilindra i kolena.
po meni, ova enigma je resena.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version