Da se predstaviv :
Ja sam Vladimir iz Kraljeva imam 29 god.Rc modelarstvom se bavim cetri godeine nazalasot zbog bidzeta sve kineski modeli sa dva kanala.Kako vidim ,kako vreme i godine polako odmicu ova vrsta hobija postaje sve zastupljenija kod nas i sto je interesantno po sve vise pristupacnijim cenama.
Pravio sam kratku pauzu u rc letenju zadnjih godinu dana ,ali sam se pre neki dan vratio ponovo u ovaj prelepi svet hobija sa jednim malim modelcicem nalik cesni koji sam dobio od tasta (penzionisanog pilota jna ,pilot ana-21)koji je on kupio davnih osamdesetih.Avion je napravljen da leti na vazduh ima neke zanimljive delice tima rezervoara za vazduh i tome slicno.Naravno ja sam se uzeo posla i krenuo u improvizaciju.Posto sam leteo na kineskim modelima sa dva kanala tako mi je od nijih ostala i elektronika.
Za vikend je imao svoj prvi let i za pravo cudo bio je uspesan,sobzirom kakvi su delovi korisceni,jedini i najveci problem jeste elisa koju moram direktno da kacim na osovinu motora a precnik osovine na elektromotoru je duplo manji nego na elisi ,pa je koriscen pistolj na plastiku sa jos par improvizacija,ali posto se motor greje nakon sletanja tu je bio kraj elisa je blago skliznula sa osovine tako da cu morati da napravim deo koji sam snimio na ovom forumu da se elisa veze gumicom za dva srafakoji su pricvrsceni na elisu.To ce sve potrajati dok ne skupim nesto mara za ozbiljniji model.
Imam jedno pitanje za forumase mozda vam je malo glupo pitanje ali nezamerite,cemu sluzi Speed Controllers,i punjac za li-poly battery kako vidim se sastoji iz punjaca i balansera unapred zahvalan na odgovoru.
Puno pozdrava za sve forumase