Pridružujem se čestitkama na veoma lepo organizovanom takmičenju u F3A klasi.
Čestitam svim učesnicima, pogotovo prvoplasiranima, organizatorima i svima koji su doprineli da nam danas bude veoma lepo i prijatno.
Gledajući sa strane, pošto se nisam takmičio, mogu konstatovati da je svaki od učesnika leteo veoma lepo i da sam ostao fasciniran kako neki ljudi "flajaju"...
Mogao bih sad hvaliti svakog ponaosob, jer svi to svakako zaslužuju, ali izdvojio bih samo malog Pedju, koji je danas prvi put leteo model sa kojim je nastupao i to je radio veoma dobro, super... Kiks što ,mu se desio je propust na modelu a, ne njegova greška. Pedjoni, žao mi je što nisi učestvovao i u takmičarskom delu programa, jer je ono što si pokazao bilo baš dobro ...
Mnogo bih voleo da se neki modelari "dočepaju" boljih modela jer bi im letenje time bilo još kvalitetnije.
Rezultati su apsolutno na mestu i sudije su odradile fenomenalan posao. Ovo je kategorija gde "sudijski faktor" i te kako može da utiče na ishod ali, danas ništa nije dolazilo u pitanje i rezultati su apsolutno primereni onome što su modelari prikazali u vazduhu...
Moje mišljenje je da se mogao napraviti još jedan ili čak dva turnusa posle ručka, pošto se takmičenje dosta rano završilo ali, kako rekoh, to je samo moje mišljenje...
Nadam se da mi nećete zameriti na još par konstatacija...
Moram da priznam da mi u zadnje vreme svaki vid druženja, vezano za naš hobi, donosi neizmerno zadovoljstvo čak i kad ne nosim model i ne letim. Kad sam bio mladji odlazak na aerodrom bio mi je besmislen bez modela ali, kako rekoh, sada baš uživam u opuštenoj atmosferi koja vlada na bilo kom letilištu.
Danas je opet bilo tako...
Skup, takmičenje ili neku drugu manifestaciju ipak čine ljudi, u našem slučaju modelari, koji daju ton i atmosferu. Pokazalo se po ko zna koji put da sitne čarke, prepirke i sve što je znalo da se dešava i na stranama ovog Foruma, padaju u vodu kad se nadjemo zajedno i "pogledamo u oči"...
Ne bi nam bilo toliko lepo, ne bi bilo toliko smeha, aplauza, podrške da nismo svi iz iste priče, totalno "opčeni" i zaljubljeni u ovaj hobi.
Mnoge se razlike brišu "na livadi" i prepuštamo se onom što volimo, onom što nas spaja, takve kakvi smo, kako god okreneš sa nekim vrlinama i manama.
Diskusije na Forumu znaju zbog nekog sitnog nerazumevanja ili lošeg tumačenja da predju u nešto drugo ali, i današnji skup je opet pokazao da to nema veze sa realnošću...
Pa, ne bi se mi onako pozdravljali, ljubili u obraze, pitali za familije, radovali, tapšali, bodrili i šta sve ne, da nam svima nije bilo super.
Na kraju ovakvog dana kad dodješ kući, sedneš, malo "vratiš film" i središ utiske, shvatiš da smo blagosloveni što imamo ovaj hobi i jedni druge...
Drago mi je da sam video stare i upoznao nove prijatelje i još jednom HVALA SVIMA NA PREDIVNOM DANU...
Pozdrav
Mirče