RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
Benzinski motor DL-50 (Kinez)
GILE:
Cao Mirce,
Nisam bas siguran koliko je star ovaj DL-50 cini mi se da je minimum godinu dana razlike izmedju njega i Duletovog DLE-55 ono sto je definitivno kvalitet je drasticno poboljsan. Ocito uce na greskama. Finis i kvalitet obrade kao i zavrsna kontrola automatski poskupljuju proizvod. Nikako ne bih odbacio ovaj motor kao ne upotrebljiv on nas tera da malo vise ucimo i radimo na njemu kako bi za manje para a za vise rucnog rada i dosta potrosenog vremena imali benzinca od 50 cubika. Nikako nesme biti direktno ugradjen u avion obavezno 3 do 5 litara goriva na probnom stolu pa kad tu pokaze pouzdanost onda na avion.
Pozdrav
Gile
marko:
--- Quote from: mirce on June 10, 2010, 10:34:29 AM ---stvari koje su se tebi dešavale su ono čega se ja bojim kod kineskih motora. Skoro da nema teorije da sve odmah radi kako treba nego uvek neke dorade...
Sve se to nekako namesti (tebi je lakše, nego recimo meni, jer imaš super mašinsku radionicu) ali, ništa ne ide glatko...
Mislim da kod nas ni jedan "kinez" nije od početka radio kako treba... Kad se setim Duletovih muka pa, Cokinog boksera kojeg je rasturao do poslednjeg šrafa i ispravljao tako sve te "zezalice" koje su bile sad i u tvom motoru...
Moj SPE...koje djubre....
A, Zajo...
Možda su Kinezi navežbali u medjuvremenu ali, ajd sad ko sme da se igra...
Žao mi je što ti se sve ovo dešavalo a, sa druge strane hvala što si sve ovako detaljno prikazao i potvrdio po ko zna koji put da JEFTINO I DOBRO NE IDE ZAJEDNO...
--- End quote ---
Moj RCGF radi od prvog starta kao Svajcarski Bretling sat bez ikakvih dorada, rasturanja, razvrtanja, hromiranja i ostale price.
Ona rupica od membrane je postavljena sa prednje strane (prema vazdusnoj struji) i nemam uvodnik vaduha za karburator.
Ne kazim da bi sa tim radio bolje, ali sada radi sasvim zadovoljavajuce i pri svakom startu je sve jaci (tek se razradjuje).
Ne kazem da si svi Kineski motori super, kvalitet zavisi od raspolozenja i streucnosti radnika koji ga je sklapao.
Takodje, ako se problemi pojave (kao kod Gileta i Zajka) je neophodno znanje iz osnovne mehanike i neki alat da se problam popravi.
Na putu mi je DLE111, pa kada stigne, podelicu sa vama moja iskustva sa jednim boxer motorom.
tibeteagle:
Znao sam da ćete kanale lepo ispolirati. Podseće me kada saim i ja moj APN4 frizirao još onomad.
Dajte oglas: friziram kineske motore :D
GILE:
tibeteagle nisam se bavio friziranjem ovog motora samo sam vrlo hrapave povrsine ocistio od pucni. Tajming (tacke usisavanja i izduvavanja) namerno nisam hteo da diram. Nisam ljubitelj extremnih rezultata vec maximalne pouzdanosti.
marko ucestvovao sam u sredjivanju Duletovog boksera koji je dobio sa EXTROM (najlaksi bokser od 50 cubica koji sam video). Pogresan kineski pokusaj da iskoriste cilinder od njihovog jednocilindricnog motora naprave bokser savrsen magnezijumski karter lagan do bola jedino sto je falilo da ugrade levi i desni cilinder a ne dva leva mmmm. Broj casova rada na tom motoru u mojoj radionici se meri sa desetinama dok Dule nije bio zadovoljan kako radi. Zao mi je sto ga je Dule prodao jer je savrseno radio.
Opet ponavljam ja cu i dalje kupovati kineze jer svakim danom sve vise napreduju u svakom pogledu (yay)
mirce:
Gile, Marko, apsolutno ste u pravu i apriori ne treba sve kineske motore stavljati "pod istu kapu"...
Prvi motori ili bolje reći motori prvih generacija, koje su imali Coka, Dule možda je to i ovaj Giletov, su bili takvi kakvi su bili... Setite se kad je Zajko uvezao one boksere, ima tri četiri godine...
U medju vremenu su i oni navežbali i sa tehnologijom i sa materijalima... Pa, ne bi brendovi kao Lindinger, Tower Hobby i drugi prodavali neke od tih motora kad bi sa svakim imali problema.
Možda postoje neke klase, pa kad naruči Tower oni za USA šalju najbolje a, kad naručim ja, onda neki Kinez kaže : -Gde ide? U Srbiju daj iz one kutije... jer se zna da odavde mogu da se slikam sa njim...
Na kraju krajeva i sa brendiranim motorima nekad ima problema. Ipak kad motor kupiš kod DA ili Toni Clarka imaš neku sigurnost i na kraju krajeva i dvogodišnju - trogodišnju garanciju, kao isvaki i najmanji rezervni deo za servis...
Ko zna...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version