RC MODELARI SRBIJE
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News:
Kalendar takmičenja za sezonu 2024
7 SKUP MODELARA - VALJEVO LYVA Divci 2024
Home
Help
Login
Register
rcfly4um
»
RC MODELI HELIKOPTERA
»
ELEKTRO HELIKOPTERI
»
ALIGN T- REX 600 CFE
« previous
next »
Print
Pages:
1
[
2
]
Go Down
Author
Topic: ALIGN T- REX 600 CFE (Read 16458 times)
fenix
Hero Member
JUST FLY
Re: ALIGN T- REX 600 CFE
«
Reply #15 on:
September 22, 2010, 11:50:34 PM »
Poslije prvog leta bez trenera isti taj dan uslijedio je i prvi let sa nosacem aparata.O tome kako je sve to proteklo malo vise, naravno koga interesuje opsirnije na ovom mjestu
http://rcfly4um.org/index.php?topic=44.90
The sky is the limit.
www.rc-helivideo.com
fenix
Hero Member
JUST FLY
«
Reply #16 on:
November 01, 2010, 12:57:02 PM »
Do sada sam sa Rex-om napravio 19 letova.Naravno u zadnje vrijeme to su letovi sa nosacem aparata i veoma sam zadovoljan kako se nosi sa ovim teretom.Posebnu paznju sam obratio na baterije i trajanje leta sam smanjio sa ovim opterecenjem na 7 min.Poslije leta baterija se napuni sa 3490mAh a napon po celiji je 3.7V.Poslije 19 letova i dalje su baterije tvrde tj.ne dolazi do naduvavanja iako je ovo veliki potrosac pa samim tim sam zadovoljan i izborom baterija znaci 30-40 C min.Za sada sam više letio sa Zippy Flightmax 15 letova a 4 leta sa Turnigy jer sam na njoj ostetio dvije celije pa je napravljena mala pauza dok mi nisu stigle "s baterije 5000mAh.E sad su i te dvije celije zamjenjene i baterija je uz Sasinu pomoc -jos jednom hvala-
opet upakovana i testirana u letu i sad je kao nova
.
Na heliju funkcionise sve bezprekorno tako da nije bilo nikakvih dodatnih podesavanja.Da bih provjerio kakav je kvalitet rezervnih djelova koje imaju u HK narucio sam remen kais,AL repni klizac i karbonski drzac -stoper.Sto se tice kvaliteta izrade mogu vam reci da su ga uboli u centar sto bi rekli barem za ovaj repni dio, remen kais je odgovarajuci a karbonski stoper je odlican a cijena
.Eto za sada sam to izmjenjio cisto iz radoznalosti.Naravno da je Align-Align ali kad je frka za neki dio da se zna da odgovara i iz HK.
Naravno sada par fotografija ovih sklopova a za kraj kao slag na tortu - Dule i Canon
Vise slika na ovom mjestu
http://rcfly4um.org/index.php?topic=44.90
The sky is the limit.
www.rc-helivideo.com
fenix
Hero Member
JUST FLY
«
Reply #17 on:
February 07, 2011, 01:09:36 PM »
Evo malo da osvjezim ovaj topik, 30.01. 22.let T-Rex-a. Flaja se opusteno sa ovom mocnom mashinom
Posto sam u zadnje vrijeme u modu trikoptera pa sam bio zauzet sa njegovom gradnjom stelovanjem, letenjem ipak je i Rex napravio par letova u ovom zimskom periodu.Iako je namjenjen prvenstveno za AP kad se leti bez te platforme prava je uzivancija.Dolazim u iskusenje da napravim i koju akrobaciju jer vapi za tim ali necemo jos u te vode .Na nedavnom okupljanju i Rex je malo oduvao prasinu sa rotora a to su sve snimili: Sale i Dule iz razlicitih uglova
The sky is the limit.
www.rc-helivideo.com
fenix
Hero Member
JUST FLY
«
Reply #18 on:
March 18, 2011, 11:47:58 AM »
Jos jedan video sa nedavnog okupljanja
Dule, hvala
The sky is the limit.
www.rc-helivideo.com
SASA.UL
Newbie
«
Reply #19 on:
December 07, 2011, 11:39:53 PM »
Veko brate vjerujes li mi da mi oci ispadose gledajuci ga hahahahahahaahahaha
. Ali dobro je poceo sam da se ladim od helija jer sam se debelo klackao da kupim jeda. Necu, pravocemo OCTU
Print
Pages:
1
[
2
]
Go Up
« previous
next »
rcfly4um
»
RC MODELI HELIKOPTERA