RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
Super Tigre 90 - konverzija s
mirce:
Ja čuo motor uživo... Radi perfektno a, pali "iz prve", doslovno...
Neobično uspešna "transformacija" sa glow na benzinski motor...
Pozdrav
Mirče
coka:
Sve pohvale Savi za ovu preradu.
Pricali smo telefonski kada je prerada zapoceta, i vec za nekoliko dana, motor je proban na probnom stolu.
Sta reci za azurnost...osim svaka cast.
Kada sam prvi put ugledao prepravljen motor, zadivio sam se kvalitetom izrade. Glava motora izgleda bukvalno kao fabricka. Malo smesno deluje onolika svecica i karburator, ali svako cudjenje nestaje kada se motor upali. Iako ga Sava cesto pali starterom, licno sam ga nekoliko puta upalio na ruku. Interesovalo me je da li se mozda oseti mali povratni trzaj u trenutku bacanja varnice....nista.
Zvuk motora i performanse su bukvalno kao da radi na glo gorivo. Poprilicno lepo zuji i na punom gasu, tako da nisam bas siguran da li je snaga nesto manja nego u glo verziji. Ler gas je savrsen sa vrlo reskim primanjem gasa.
Danas mi je Sava rekao da je motor montirao na avion i da se ceka probni let.
Posto sam sutra u Mitrovici, nadam se da prisustvovati ovom dogadjaju.
Ako ne, cekacu sa iscekivanjem dalje postove o ovom velicanstvenom poduhvatu.
uzvarb:
Pozdrav svima, danas smo bili na aerodromu Veliki radinci i probali motor na avionu Pajper, koji je do sad imao OS max 61FSR. Super tigar na benzin ima malo vise snage od njega. Napravljeno je i par video klipova. Evo ih , pogledajte, komentari i sugestije su dobro dosle. Pozdrav...
misha:
:)aplauz
mirce:
Još jednom, svaka čast za preradu. Motor i na modelu mnogo lepo radi, bar koliko se vidi na ovim vidojima...
Pošto je Piper poznat kao model koji ne zahteva veliki motor, možda je ovaj malo veći nego što treba i mislim da se to pogotovo vidi na sletanju, gde jači motor i veći ler i na skroz oduzetom gasu dosta "vuku" model.
Možda bi i elisa trebala malo veća, imam utisak da se motor baš vrti i mnogo oštro prima gas...
To su moji utisci, koliko sam uspeo da vidim na ovim snimcima...
Sve u svemu želim vam da se naletite...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version