RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

rcg 52cc

<< < (4/8) > >>

zajo:
He he he he :)aplauz толико приче и опет ти нико није ништа конкретно рекао lol
Једноставно на ову тематику се неможе одговорити баш директно. Ето Марков ради савршено мои није.
Него кад смо код струје, Вељко има екстру и 2 батерије по 5-8 минута лет. Да ј молимте мислим шта че ти толики модел за 2 лета?
Мораш сам одлучити, ја би ипак MVVS 58 4e ево види шта раде енглези са њиме (res)

grebic:
@Zajo. O struji i ne razmisljam. Trebalo bi mi citavo malo bogatstvo za baterije. Kao sto rekoh, ne letim samo nedeljom i kada odem na letenje, u vazduhu sam oko sat vremena, bar sam bio dok mi nisu baterije otisle. Sada ih imam samo tri i sa svakom napravim po 2 leta. To je nekih 40-ak min letenja. Sto je jako malo, bar za mene. To bih mogao sa jednim rezervoarom benzina, bez da se guram :big smile
Sto se tice tog MVVS-a, mislim da je prevelik za ono za sta meni treba. Ne verujem da ce mi model biti tezi od 5kg na poletanju. Ako uopste i budem mogao da spakujem trup od 2m u auto. Gledao sam i one od 26cc isto Kineze, pa ako ne bude moglo da stane, moracu taj manji da uzmem. Za model od 1.7-1.8m raspona. Ima do proleca jos dosta. Polako cu da prikupljam sta treba i Boga mi koliko ja sracunah cifra nece biti ni malo naivna...Pozdrav

Dejan Dobricki:
oko 1.8 metara raspona DLE-30 od 2 do 2.2 metra dle-55 a ima i dle 20 za manje modele (3D)
sto se tice rcg motora uopste nije los ,paljenje ti je isto kao i na dle ,dla itd ja ga drzao u ruci obrada nije losa medjutim karburator nije walbro nego neki ne znam ni ja ali je precrtani walbro, za te pare je dobar motor

poz

Sava:
Evo opet mene, rekao sam da imam kosookog od 26ccm. koga sam dobio sa fabričkim radom u trajanju 11 minuta i podešenim karburatorom i garancijom od 2 godine.Neznam šta više može da se dobije za te pare. Motor radi normalno, odnosno onako kako se od njega i očekuje, nemam laboratoriju za ispitivanje materijala pa da ustanovim šta je falš. Karburator je Walbro WT793, paljenje kao i kod ostalih benzinaca
CDI sa HAL sezorom potrošnja kao Zippo upaljača.Možda sam ja imao sreće pa dobio takav motor,ali neznam ni jednu industriju koja radi dopodne dobre motore, a popodne loše motore. U svakom slučaju po ovoj našoj pisaniji jedno ti kajanje ne gine. Naravno da je krajnja odluka na tebi, a bar ja sam sa javio samo da iznesem neko svoje skromno mišljenje izvučeno iz opet nekog svog znanja o motorima.
Pozdrav i mnogo ugodnih letova sa nekim budućim motorom, ma koje on marke bio.
Sava

grebic:
Necu se kajati ma sta odlucio. Svestan sam rizika. Moze super, ne moze... idemo dalje. Bice motora. Ali mislim da vredi rizikovati.Da su dobre sanse da se dobije solidan motor.  Jos pogotovo posle vasih iskustava na kojima vam zahvaljujem jos jednom sto ste ih izneli ovde na forumu. Sad, videcemo kako ce to sve ispasti na kraju. Definitivno cu uzeti nekog Kineza pa sta bude. Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version