RC DRUĊ½ENJE > PRETHODNI SKUPOVI

Druzenje na aerodromu 13.maj u nedelju

<< < (2/5) > >>

magic:
Naravno celu noc sam vrteo film oko toga sta se desilo, i nemam neko logicno objasnjenje sem da je bila smetnja u nezgodnim uslovima, obe baterije pri kraju  :(, model dosta daleko od mene, nisko na horizontu relativno blizu kasno popodnevnog sunca, u odredjenom trenutku mozda se bio i povration ali ja vise nisam znao u kom je polozaju  :-\. No, sta je tu je, idemo dalje.

Inace juce su sa Batajnice svo vreme leteli ko' besni, i Mig 29 i Mig 21 i Orlovi i helikopteri tako da predpostavljam da je intenzitet radio saobracaja bio vrlo intenzivan jer su se prakticno samo vrteli u krug oko aerodroma.

A trazenje modela a zatim i telefona su nam onda "olaksali" avioni sa naseg aerodroma koji su se lepo razleteli sve nama iznad glava!!!

Pozdrav

magic:

--- Quote from: dule on July 02, 2008, 09:31:56 AM ---Za Magica,
U kom delu livade(od prilike) ti je model ostao bez komandi i da li se prvo motor ugasio ili ?

--- End quote ---

Dule,
U visini mesta gde inace obicno parkiramo pa jedno 100m duboko u suncokretu. Gde je Gagi slupao Tucana?

Inace lokacija naseg aerodroma je vrlo "nezgodna", nalazi se izmedju civilnog i vojnog aerodroma i blizu elektrifikovane pruge. Kada si sada pomenuo glitcheve, moram da priznam da se juce model stalno "gicao" u vazduhu, sto inace radi po jakom vetru, stom razlikom sto juce nije bilo vetra, no ja sam to tek sada shvatio  :o.

Pozdrav

IVAN3D:

--- Quote from: dule on July 02, 2008, 09:31:56 AM ---Za Glidera,
Koji si prijemnik imao tada u Katani?

--- End quote ---

U modelu standardno R700 scan u SPCM modu!

dule:
Cao Glider,
Da li na prijemniku pise R16 SCAN ili SMC16 SCAN?
Pozdrav!

SABURO:

--- Quote from: magic on July 02, 2008, 09:50:21 AM ---
Kada si sada pomenuo glitcheve, moram da priznam da se juce model stalno "gicao" u vazduhu, sto inace radi po jakom vetru, stom razlikom sto juce nije bilo vetra, no ja sam to tek sada shvatio  :o.

Pozdrav

--- End quote ---

Moje misljenje za to gicanje jeste termika koje ima katastrofalno mnogo u popodnevnim casovima, pogotovo iznad livade i suncokreta! Isto to gicanje sam osetio malih milion puta, a najbolje ces to uvideti kad u letu sa modelom ( ili motornim zmajem... ) preseces livadu pa se od jednom nadjes iznad suncokreta ili jos bolje zita, u tim momentima obrati paznju na model i njegovo ponasanje, tj. gicanje.
Sa parkyjem sam to osetio x puta, sto na livadi sto u mom kraju koji se nalazi na svega 600-700 metara od batajnickog aerodroma, ali u popodnevnim casovima dok je sunce jako! Inace uvek sam cekao predvece kad se smiri vetar i termika da bih uzivao u letu bez gicanja!

pozdrav
;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version