RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
tireks 700
jrlotpi:
Bilo je potrebno 3 godine da se upustim u kupovinu,nadam se da cu na prolece sa njim uveliko da letim.
Za to vreme cu leteti druge koje imam.Pricao sam sa Zolijem sta da uzmem jos letos.
Bilo je Raptor ili T-rex slicni su sa cenama.
jrlotpi:
Citajuci uputsvo za sklapanje,naleteo sam na prijatno iznenaddjenje.
U sistemu napajanja servoa i kompletne elektronike nalazi se i Align ignition(grejac svecice za start motora)
U uputsvu se napominje da pre startovanja samog motora treba pritisnuti start dugme na tabli za paljenje elektronike i grejanje svecice ce raditi 15sekundi ukoliko se ne startuje motor za to vreme ,treba ponoviti radnju tj pritisnuti ponovo start za novi pokusaj paljenja.Postoji i svetlosni pokazatelj kada se svecica greje,kao i kada je spremna za startovanje.
Time je dosta pojednostasvljeno startovanje(ne treba fly box) i dolazi do izrazaja align super starter.
Nisam upoznat kako je kod drugih proizvodjaca ,niko nije pisao o tome.,iz tog razloga sam ukazao na alignovo resenje.
Baterija za napajanje elektronike je 2s(7.4v) 1900mAh 40C za model HK 600 Gt koristim 2s 800mAh 15C i u dilemi sam da kupim veceg kapaciteta i sa vecim C.
Uploaded with ImageShack.us
jrlotpi:
Pocelo je lagano sklapanje,dok nisam krenuo sa sklapanjem pomislio sam da ce mi trebati dosta vremena ali lepo ide .
evo slika
jrlotpi:
Danas sam malko sklapao napravio sam par slicica
resio sam da motor razradim na modelu.
Trudio sam se da slikam faze sklapanja koje Align postavio u uputsvu
nosac elektronike i rezervoar i ram se moze spojiti
montaza ventilatora i kvacila
motor je tacno u mm na poziciji u ramu
Oby Van Canopy
sledece po Alignu je montaza servoa
jrlotpi:
Postavio sam servoe na poziciju