Imam 4 ESC-a, sva 4 dovode napajanje na prijemnik. Što znači, neka 3 stradaju odjednom, prijemnik ima napajanje. Taj servo ne mogu pokrenuti u situacijama kada ili crkne baterija ili crkne prijemnik ili ostanem bez prijema. U svim ostalim situacijama padobran se može aktivirati. U slučaju da prijemnik ostane bez napajanja, a da je pri tome baterija živa i spojena, čini mi se malo vjerovatno. Da crkne prijemnik iz nekih razloga jeste moguće, ali tu nema lijeka ni sa jednim sistemom. A u slučaju da se ostane bez prijema, motori se gase, "filesave" aktivira padobran. Smatram da, ukoliko se rangecheck uradi uvijek prije nego što se leti visoko, može se dosta smanjiti rizik otkazivanja prijemnika ali ne i ukinuti. Kao što sam rekao, ja
ne marim za letjelicu, tu se u suštini nema šta pokvariti, ja se samo bojim da iz nekog razloga, koji ne mogu zamisliti, ona u padu zakači nekog ili nešto (i to samo u slučaju da sam na velikoj visini). U svakom slučaju mislim da je bilo kakav sigurnosni sistem bolji od nikakvog. Stoga mislim da vrijedi pokušati sa padobranom (na kraju krajeva moram se nečim zabaviti
). Ostale varijante osim što su komplikovane, nisam nigdje našao da je to neko napravio i da funkcioniše kako je zamišljeno. Što se tiče ovih varijanti, koje se mogu naći na internetu, u suštini sam sve prečešljao. Međutim, Vas pitam jer smatram da se možda i mnogo bolja rješenja mogu izroditi, jer nismo ni mi "**bi ti to"