RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

ZIROLI HELLCAT

<< < (30/53) > >>

saxpg:
Mirce, Coko, tek jutros citam ovo sto se desavalo i skoro da imam utisak da sam bio tamo. Svaka cast i na ovako lijepom modelu i na (i pored svega) uspesnom prvom letu. Svih deset stranica su jedna mnogo lijepa prica.

mirce:
Hvala Saxpg, Mtesa i Drjack...

magic:
Cisto informacije radi ti si imao oko 16,5kg statickog potiska i prakticno nikakvu rezervu snage u vazduhu. Ako motor vrti tako malo onda mu difinitivno treba elisa sa vecim korakom da bi se iole ponasao bolje u letu. Znam di mislite vec da mu je i ova elisa teska ali meni sve to zvuci cudno, tolika razlika u obrtajima  ???. Dali si probao da skines onaj dodatni auspuh i meris obrtaje? Xoar nisu lose elise ali jedna Biela 24x12 bi tu bolje cucnula.

Sta da ti kazem, na tvom mestu ja se ne bi tako lako predavao i probao bi jos malo da poboljsam taj motor jer ako uspes da ga zvrtis kako treba bice dovoljan i on.

A sad malo o Moki motorima, koji iako jesu 4t i zvezdasti meni ne zvuce realno zbog prevelikog broja obrtaja na kojem se vrte i u letu da bi avio isao, plus dodatna zjbancija oko odrzavanja. I ja sam kao ti, volim da podesim jednom i da je to to, ali to moze samo sa strujom!

A sto se DLE tice, Duki upravo razradjuje jedan i utisci su odlicni. Ako si bas skeptican prema kinezima, a i razumem te zasto,  imas i MVVS 116 ...

poz

misha:
mirce, vidi sa baikom da  izmontira onaj snimak, da i ostali vide koliko avion realno izgleda u vazduhu

mirce:
Joj, od kombinacija me već boli glava...

Zenoah GT 80 je definitivno slab i nikakva kombinacija sa elisama ne bi pomogla. Dobilo bi se malo, možda 10% snage, ali treba mnogo više od toga...

Krenuo sam da se raspitujem oko DLA i DLE motora pa, ću videti... Mnogo bi mi značila iskustva onih koji ih imaju i lete, jer i RCU nije baš 100% merodavan.
Poslao sam Detlefu mail sa mnogim pitanjima i čekam odgovore...

Moguće je da su ti motori bolja opcija od Mokija, činjenica je da obe priče imaju i prednosti i mane...
Nisam se ja Mokija 150 setio tek tako, to je motor koji su neki već koristili na ovakvom Hellcatu i jedino taj, pošto je manji, staje pod kaoptaž. Čekam da mi Detlef javi njegove impresije o toj kombinaciji...

Videćemo...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version