RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

P-47D Thunderbolt

<< < (14/18) > >>

Goran-Le:
 :)aplauz druze,ima jos dosta posla i truda ali nesumnjam ni malo da ce to funkcionisati besprekorno jer i sad izgledaju tako.Samo napred i da ptica  (<--) do pocetka letacke sezone.

Sava:
 :)aplauz Ležao sam potrbuške i iscrtao el.šemu uvlačenja i izvlačenja trapa. Veoma je prosto, a samim tim i pouzdano.I Amer je verovatno nešto slično koristio. Poslaću ti na PP. Moram doći da lično sve uživo pogledam. (res)

coka:
 E jucerasnji dan...

Jer prelep dan kada sam uradio mnogo na Thunderboltu a u ruku nisam uzeo nista od alata...ni skalper, ni lepak, niti jednu spenadlu.
 Ali zato iz ruke nisam ispustao fotoaparat.

Kada je onako lep dan, steta ga je provesti medju 4 zida.
 Poslom sam otisao na Novi Beograd i do Zemuna. Posto je sve bilo gotovo (mislim na poslovni deo) do podneva, odveo sam

I

(gospodju na kontradesne strane)

uz naravno obaveznog clana

sto u prevodu predstavlja

u setnju i nakon toga kod Taste na Bezaniju.
 Osim sto, zaista, imam dobru zenu (i lepu), zivela je na bBezanijskoj kosi, tako da mi od tazbine do Surcina treba svega 10-ak minuta kolima.
 Nakon toga, pogadjate,nardednih nekoliko sati proveo sam u muzeju vazduhoplovastva.
 Tamo odlazim jos od vremena kada sam preskao ogradu kao klinac, ne bih li pogledao avione u jos nezavrsenoj zgradi muzeja.
 Od kada sam pre mnogo godina pazario kit ovog modela, koji sam vam ovde i poredstavio ovim postom, svaka moja poseta muzeju poprilicno je bila orjentisana ka pravom P 47 koji velicanstveno stoji na platformi 1. sprata muzeja.
 Pojava ovog aviona mi je uvek bila velicanstvena.

Slikao sam podosta, hvala bogu na velikim memo karticama i litijumskim baterijama u fotoapatatu.

Nekih 200 fotografija kasnije, doslo je vreme da se slikaju  verovatni sledeci projekti,

kao i sigurni buduci projekti, na kojima se vec polako raducka

Kada sam usao na vrata muzeja, na vratima me sacekao moj drugar Pera Nedeljkovic iz srednje skole koga nisam video dve godine. Rekao je „ izvolite“, aja njemu, „ sta bre izvolite“.
 Naravno, proveli smo nekoliko sati u prici i predivnom druzenju.
 Vec je bilo oko pola pet i vec se uveliko smrklo kada sam mu rekao da u gepeku mog Shevca imam t rex 500, mali helikopter.
 Naravno, nisam se izvukapo bez jednog 5-o minutnog leta sa platoa ispred muzeja.

Vracajuci se kuci nakon ovog prelepo provedenog dana, ponovo sam pomislio da se modelarstvom i bavim ne samo zbog letenja i pravljenja vec zbog svih ovih prelepih trenutaka koje dozivim sve zbog bavljenja ovim hobijem.
 Nocni razgovori sa drugarima kako se i sta modelari, gde smo bili, sta radili, koga videli, podjednako su mi vredni i lepi kao i pravljenje ili letenje modela.

Jutros me u cik zore , negde oko 10.30 iznenadio moj drug Zuba. (ipak sam ja otac dvoje dece i spavanje mi je pomalo nepoznato kao pojam). U celoj jutarnjoj kafici u kaficu „ceger“ kod mene, iako smo vecali da odemo na letenje, ipak sam pod utiuskom bio  jucerasnjeg dana, pa me danasnje ruzno vreme nije razalostilo.
 Umesto letenja, bacio sam se za kompijuter da sa vama podelim sve lepote protekla 24 sata i jos jedan prelep trenutak koji je prouzrokovan ovim projektom.

Ovim povodom obavestavam i sve moje drugare sa foruma da je danas tacno 5 meseci kako mi se porodica uvecala za Teu i Danila.
 Takodje, sa tugom vas obavestavam da je sutra i tacno godinu dana kako nas je napustio moj otac, Mica.

Za potpun uzitak, samo si mi ti falio.

Goran-Le:
SABRE prelepo izgleda (res) a tek ona tvoja dva andjelcica :angel :angel  da nepoznajem roditelje mislio bih da ste ih ukrali (yay)

Anakin:
Coko, ako je Jungmeister sledeci projekat na kome se vec raducka... jedva cekam. :)aplauz Mnogo mi se svidja taj avion. Tomahawk-design ga je pre nekih godinu dana imao u kitu za "tricavih" 3-4K evra ali su svi linkovi ka istom nestali sa sajta.

Svaka cast i samo napred, uzivanje je pratiti ovakve teme.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version