RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR
Modelarski Kombinat...
saxpg:
Puno srece sa Albatrosom! Moj za sada ostaje za padinu, a ovih dana ce se poceti i sa izradom vitla.
To sto vi budete radili svakako ce mi biti od velike koristi.
misha:
jel spavate vi tamo ponekada?
IVAN3D:
Pa da sreca pa nisam nestrpljiv (ko me zna zna da je to potpuna laz 2a)....
Jedva cekam da je vidim....
Postoje izvesne indicije da sledeceg vikenda idem u posetu prijatelju u Suboticu pa ukoliko bude gotova mozda i svrnem. To ni slucajno nije i ne treba da bude nekakav rok jer ne zelim da cackam umetnika jerbo moze da mi stavi neku gusciju mast u farbu pa da mi se ljuste boje i otpadaju lol....
A sto se tukana tice ispao je ekstra a taj avion inace smatram jednim od najlepse dizajniranih...
Pozzzzzz
()-()
mirce:
Još jedna nedelja ovog groznog zimskog doba je za nama...
Kombinat je radio bez obzira na vremenske (ne)prilike. Doduše, preselio sam "pogon" u kuću, ne trpezarijski sto, shvatavši da modelarenje u ovakvim uslovima nema veze sa životom...
Ko mora da pravi modele u ovakvim (ne)uslovima, od tog posla nema ništa. Nema seckanja, nema šmirglanja, nema Proxon-a...
Srećom, u nedelji za nama radjena je i završena heli kabina za Ivanov TZ 90.
Kako su napredovali radovi možete pročitati na: http://rcfly4um.org/index.php?topic=6337.msg37642#new
Ivan sa porodicom je bio danas u poseti našoj radnoj organizaciji i nije mogao sakriti svoje oduševljenje kad je video kabinu...
Za mene, to je najvažnije, jer nema lepše stvari kad posle rada u kojem uživaš, obraduješ nekog, a "lovica" koja kapne, samo je bonus u celoj priči...
Ipak imam utisak da se malom Nidži šare više svidjaju...
Pre neki dan ponovo je bio Oko...
Doneo je svoje dve jedrilice, nove "projekte" za Kombinat...
Big Swift je model na kojem je ustanovio da nema letenja ako hodovi na horizontacu idu kontra...
Za taj "eksperiment" mu nije trebalo mnogo, "olivadio" ga je odmah nakon poletanja...
Trup je napukao na par mesta...
...a na krilu su uške OK, ali je zato centroplan oštećen...
Sve se da reparirati, jedino će Okac, za popravke na krilu morati mako da se strpi dok ne proradi pogon u garaži...
Drugi model je jedrilica Albatros, koju sa termičke varijante treba da prebacim na elektro...
Ovo će biti izazov za Kombinat, jer treba smisliti kako dodati motor, bateriju, kontroler, elisu i spiner, a da težište bude gde je predvidjeno, bez puno dodavanja olova na rep...
Ideje su tu...
Nešto sitno je već odradjeno, ali glavni posao počinje kad stignu delovi set up-a...
Šta se i kako radi na ovoj prepravci, možete čitati na sledećim stranama: http://rcfly4um.org/index.php?topic=6359.msg37664#new
Videli ste oglas gde se traži par war bird modela... Ovi avioni su potrebni za "dekoraciju", tj. visiće sa plafona u nekom lokalu...
Plan je bio da se nabavi par modela, ali kad se došlo do "taksimetra" i kad je naručioc video koliko takvi modeli koštaju, sa par komada narudžbina je, za sada, pala na dva, jedan saveznički i jedan "švapski"...
Juče sam nabavio Corsera od 2 metra raspona i sad "tragam" za nekim nemačkim avionom, sličnog raspona.
Prednost ima ME 109, ako ne onda Foke Wulf i na kraju Stuka... Tim redom...
Corser bi trebao da dodje sutra, i odmah krećem sa radovima...
Kombinat se bacio "u promet"...
Pozdrav
Mirče
mirce:
Od nedelje uveče, od kako je stigla kutija sa CMP Corserom, Kombinat je vredno radio na njegovom sastavljanju i treća smena je upravo privela posao kraju...
CMP Corser je raspona 192 cm, trup i centroplan su od plastike, a uške su stiroporske presvučene balzom.
Kao i svaki ARF od ove firme, model je ofarban, sa već polepljenim nalepnicama, a sa modelom su došli i svi neophodni delovi da bi se Corser napravio.
Pošto će ovaj model visiti sa plafona u jednom lokalu, sastavljanje je bilo kudi kamo lakše nego da se pravio za letenje. Nisu se ugradjivali servoi, rezervoar, motor, nema kablova baterija, prekidača...
Praktično, na trup su se ulepili horizontalac i verikalac, a na njih polepile pokretne površine. Uške su zalepljene za centroplan i na krilu su polepljeni eleroni i flapsovi...
Trebalo je još ukrojiti plastične delove, kao što su kabina, kapotaž, dumy motor, sitni poklopci po krilima i ugraditi stajni trap...
Na kraju, krila su spojena sa trupom... Ipak, koliko god na prvi pogled izgledalo malo posla, trebalo je skoro 15 sati rada da se sve ovo napravi...
Da bi Corser izgledao malo "opasnije", na krilima sam dodao mitraljeze, a tankovi i bomba od Nestorove Stuke će poslužiti da se na Corsera doda još koji detalj. Delove od Stuke sam ovarbao u sivu boju...
Propeler sam skinuo sa "vrata srama", iskoristivši najmanje oštećen. Inače elisa je stradala na Zerou pre dve godine...
Malo sam se "poigrao" sa kobajagi motorom i ofarbao ga u par boja, dodavši malo detalja...
Corser prilično dobro izgleda, pogotovo mi se svidja što je u mat varijanti...
Sutra, tj. sad već danas, u delu Kombinata namenjenom za "estetsku doradu", malo ćemo mu "udariti" vedering i time će posao biti gotov...
Što se tiče drugog modela za ovaj projekat, ovih dana treba da naručim jedan ME 109 i po njega ću verovatno ići iduće nedelje u Peštu.
Ako nekom treba neka roba iz Lindingera ili Peštanskih hobi radnji, može se u narednih par dana javiti u Kombinat...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version