RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR
Modelarski Kombinat...
misha:
ti si bas "uhvatio" ruku za vedering. fenomenalno izgleda.
mirce:
Hvala Mišo...
Pre zatvaranja Kombinata za danas, uzeo sam da sredim Ivanu i Lazi kabinu za helikopter...
Prvo sam benzinom oprao sav lepaki...
Potom sam video gde se sve nalaze sitne pukotine. Srećom nema ih mnogo, a najveće su na mestima gde se kabina fiksira za frejm...
Sitnih pukotina ima još na dva mesta, ali skoro da se ne vide...
Na par mesta ostala je smola od livenja kabine.
Takodje ni neke ivice nisu ravno odsečene i sad je prilika da se sve to dotera...
Sa šmirglom na sundjeru, gradacije 240, prvo sam ošmirglao celu kabinu. Za razliku od Batine, ova kabina nema tako debelo nanet sloj crne boje pa, nisam morao da gitujem prelaz izmedju crne i bele farbe. Ipak za šmirglanje mi je trebalo više od pola sata efektivnog rada...
Kabina pre šmirglanja...
... i posle...
Potom sam pukotine sa unutrašnje strane kabine malo "napeo" ne bi li se puknuti želkot "podigao" i u taj prostor sam nasuo super lepak. Kad se lepak osušio, višak je opet skinut sa šmirg papirom...
Pločicana na kojima je zalepljen šmirgl papir gradacije 100 skinuo sam višak smole a, potom sve fino doterao sa finijim šmirgl papirom...
Ista procedura je ponovljena i sa ivicama kabine koje su sada mnogo pravilnije i lepše...
Sad mi je ostalo da se konsultujem sa Golubom da li da prvo "ošpricamo" plasto fix, sredstvo koje vezuje farbu sa plastikom ili da prvo špric gitujem kabinu?
Ujutro ću to znati i verovatno, sad već danas, kabina "putuje" kod Goše da je farba u belu mat boju...
Dakle i ovde je sve pod kontrolom...
Pozdrav
Mirče
mišo:
pozdrav, Mirče je več kazao, da smo se sreli, zato se mu i ja zahvaljujem za gostoprimstvo i za čas koji smo proveli zajedno. dobio sam par novi ideja i rešenja, zato se ti Mirče iskreno zahvaljujem.
kad smo več govori o mom avijonu... pa eto još jedna snimka mog prijatelja.... mislim da je stvarno pogodio pravi ugao mog avijona.... baš mu hvala.
nadam se da se možda sretnemo u prolječe i da letimo zajedno.
hvala Mirče
mišo
mirce:
Bilo bi lepo videti ovu Utvu sa slike, na Čenejskom aerodromu...
Pozdrav
Mirče
mirce:
Kombinat je i u nedelji, koja je za nama, vredno radio...
Prošlo pisanje sam završio sa Ivanovom i Lazinom kabinom za helikopter, pa ću odatle nastaviti...
Dakle, Golub je kabinu ofarbao u belu boju...
...i kad se kabina "vratila" u Kombinat, počeo sam sa "smišljanjem" dizajna.
Ivan je u više navrata rekao da bi voleo da kabina bude kao zastava Srbije i tu želju sam hteo da ispoštujem...
Ipak nisam hteo da cela kabina bude u crveno, plavo belim bojama, nego da ipak ima jednu dozu "moderno-agresivnog" dizajna...
Gledajući na netu kako ljudi farbaju kabine, polako mi se "kristalisala" slika, kako ću je odraditi...
Naravno da sam sve slikao, ali ako sad to objavim, onda neće biti iznenadjenje, tako da će te se morati još malo strpeti...
Do tada, evo kako sam je zaštitio iznura...
Gagi i Gile su bili danas u Kombinatu. Tucano je završen ove nedelje, pa su došli da ga preuzmu...
Golub je ove nedelje izlakirao model sa bezbojnim poliuretanskim lakom i kabinu ofarbao u crno...
Tucano kad je došao...
...i posle "face lifting-a"
Dodao sam i mali detalj na kabini...
...a, kad su videli model, pilot i kopilot su se samo smeškali...
Nestor je pre neki dan doneo kapotaž. Na Stuku sam morao da prvo namontiram motor a, potom da "ukrojim" kapotaž "...
Motor ima veliki Walbro karburator i morao se napraviti popriličan otvor. Ipak kad se sve "spakuje" prednji kraj prilično dobro izgleda.
Namešten je i povezan servo za gas sa karburatorom...
Kad je taj deo posla bio gotov, skinut je motor dole i izlakiran kompletan prednji deo modela i spoja i iznutra.
Pre neki dan je bio i Oko...
Da to je on...
Od Bate je kupio Albatros jedrilicu i rešio je da je prepravi na elektro pogon...
Posle kratkog razgovora šta i kako da se napravi, prešli smo u pogon gde smo "odfikarili" prednji deo modela u kojem je nekada stajala baterija za napajanje prijemnika, prijemnik, olovo i naravno servoi za V rep...
Koncepcija prerade je sledeća: prednji deo trupa koji se do sada skidao zalepiće se "zauvek" za trup i sa gornje strane će se napraviti otvor kabine, kroz koju će se prilaziti u unutrašnjost trupa.
U trupu, pod krilo, montiraće se mini servoi za V rep.
Prijemnik, pošto je mali, verovatno ide nazad, prema repu, iza servoa...
Ostali su još neki detalji, ali to će se rešavati "u hodu"...
U nedelji koja sledi plan mi je da završim kabinu za helikopter i Stuku, a nadam se da će već malo i otopliti pa, da više "navalim" na Hellcat-a...
Ako je istina, idućeg vikenda u Kombinat dolazi Miša iz Kragujevca, sa krilom od Zeroa, koje će biti podvrgnuto "kompletnom tretmanu" (staklena tkanina, panel linije, nitne...)...
Kao što vidite Kombinat radi pun gas...
Puno pozdrava
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version