Main Menu

Polaris

Started by firebird, February 06, 2011, 05:35:23 PM

Previous topic - Next topic

firebird

Da,da vreme kao da sam naručio,a ceo dan bilo tmurno i bez veze,a evo i danas je opet oblačno i hladno....

T.E. nije loša ideja da ga izmiksujem sa gasom samo još da naučim kako se to radi,stanica je dx7.
Sad mi pade na pamet a šta se dešava ako pokušam leđni let....mmmm.....ipak ostaje da se lagano upoznam sa modelom,da ne bi doš'o u situaciju da plivam do sredine jezera da ga izvlačim iz vode  lol

Ikarus druže hvala na čestitkama i još jednom javno izvinjenje što nisam pozvao tebe i Miloša,da kažem "zaboravnost" zvučaće glupo :-[
al' šta da ti kažem kad zamisli situaciju juče polazim na letenje i sav uzbuđen drž-tamo drž-vamo u glavi samo premotavam film kako da izvedem let i u celoj toj priči dok idem prema jezeru,prolazim pred muzeja,mislim se kako nema nikog da leti na livadici i shvatim da nisam poneo daljinac  :sljus i onda brzo nazad kući po njega...eto to ti valjda govori u kakvom sam stanju bio.... ()-()

SABURO

Sjajno, bas lepo izgleda dok je na vodi. Odlican avion skroz.

:)aplauz
Nikola | rcfly.in.rs

simskg

Odlicno odlicno ne treba remorker (mali veseljak) (yay)

djgorandj

Jos samo da poteras do ar da probam da ga upotrebum u ribolovacke svrhe :D

firebird

Strpi se do sledećeg vikenda,dotle rešavam hladnjak za esc i ima kompletno da ga predihtujem silikonom da mi ne ulazi više voda unutra...

A ti spremi onaj tvoj čamac ako ne daj boze polaris završi na sred vodojaže..  :hehe :_D

firebird

Quote from: simskg on May 12, 2011, 03:10:30 PM
Odlicno odlicno ne treba remorker (mali veseljak) (yay)

Ovo je bila čista sreća da se vratio u normalan položaj,da se prevrnuo na leđa mor'o bi da ukvasim gaće...  lol lol lol

djgorandj

aahahhaha, spremam i cessnu za vodu, pa ce nam trebati svo plivacko iskustvo

firebird

Baš mi ide od ruke ovo lupanje modela  ....... 2eaa...........tras............... (rip..)

A lepo je krenulo,došli mi drugari sa svojim avionima i ja ih odveo u Šumarice na livadu koju koriste ovdašnji modelari.Usudio sam se da ga poletim direkt sa trave:

vozao ga po nebu jedno dva tri minuta,i onda se u zaokretu u desno zaglavi sevo elerona   (:sos:).Ja brzo kontriraj al ne reaguje,gas radi,elevator radi al eleroni ostali u jednom polozaju i ni makac.Počeo da ide u spiralu i samo sam čekao da vidim gde će da padne.Nije daleko, jedno 40 m od nas.

Delovi se nisu mnogo rasuli,sve u prečniku od 1m:

I na kraju oproštajna slika:

P.S. koji kiseo osmeh sam nabacio,bem ti..... :sljus

GogaAR

Bice ovo ponovo stari,dobri polaris,ubedjen sam!

firebird

Pa jeste da na prvi pogled izgleda jadno, al kad sam natenane osmotrio vidim da je krilo skoro celo,zednji deo gde se prićvršćuje vertikalac i nosač motora moze da se vrati i ojača.Ceo taj deo vertikalca i nosača jedva da ima nešto malo intervencije, gotovo je netaknut.Ujedno i da predvidim drugi položaj za esc,da ga izbacim iz kućišta da se bolje hladi.Jedino je malo veći rad da mu ponovo uradim prednji deo trupa..... (work)

I da ga celog kolorišem a ne ovako ko do sad....

firebird

Evo jedne slike pre samog poletanja, dok je bio mlad i "zelen"

Hvala Gligo za sliku... (pijemo)

P.S.   osta ova ajkula bez zuba...... :hehe

misha

bat te nece (ili hoce) u zadnje vreme. kako je prosao onaj mali?