Ne, stvarno evo sve vreme chachkam po HKu, i mislim, nalozio sam se opasno i cu ga kupim pa kud puklo.
Interesuje me samo, poshto vidim da se razumete:
torque tube vs belt drive
Shta je bolje?Obe verzije koshtaju skoro pa isto...
Sve svoje modele teram na RHINO 1750 3S 25C pa me interesuje dal bi morao da kupujem one od 2200mah il mogu da koristim i ove koje imam.
Koji tail servo preporuchujete (vidim svi teraju digitalne), a da se tachno uklapa u dimenzije nosacha?
Koje servoe preporuchujete za ovu ticu - imam par onih plavih 9-to gramskih vishka al ne bi sad neshto da natezem nosach ako ne pasuju.Al ako je razlika 1mm onda mislim da i oni mogu..
Sve u svemu postujte shto vishe slika i utisaka da bih se uchio na tudjem iskustvu..hehe
Pozzdrav
Vlada
Da se i ja malo ukljucim u raspravu po pitanju remena i kardana(torque tube vs belt drive).Naime je nemam HK 450 PRO ali imam Align 450PRO,ista stvar drugi proizvodjac.Kardan je po meni sigurniji od remena jer za razliku od remena nije podlozan promjeni kao remen pri promjeni temperarature,naime problem kod remena je taj sto je on osjetljiv na promjenu temperature i zavisno od toga moze sam da se zategne ili otpusti sto naravno ima veze sa podesavanjem repa tj. sa ponasanjem repa u letu.
Mislim da remen ili kardan nemaju veze sa stabilnoscu helikoptera u letu,oni ti imaju uticaj na rep.Naravno ako u bilo kojem slucaju nisi nesto dobro podesio imaces problema sa repom.
E sad zasto bolji a zasto losiji.Ja sam dvije godine imao helikopter sa remenom,mislim na 450 Align,i za te dvije godine sam imao samo jedan pad zbog remena.Pukao remen u letu ali i to je naravno bila moja greska jer nisam vidio da je ostecen,a vec dvije godine imam Align 450 Pro i kod njega naravno nemoras da brines dali je remen popustio ili je pretegnut ali ima drugi problemcic koji je mozda za nas bitiniji.Cijena dijelova pri padu,jer kod pada sa kardanom u vecini slucajeva odlaze zupcanici na karadnu a kod remena to nije slucaj.Moguce je da se desi da ode i remen pri padu ali ja to da sada nisam dozivio a padova sam imao
.I jos jedna stvar zupcanike na kardanu je malo teze zamjeniti nego remen i kao sto sam rekao vise kostaju na kraju.
Ja i sada imam par helikoptera sa remenom i par sa kardanom i nemam problema ni sa jednim ni sa drugim,samo je vazno da lijepo podesis zategnutost remena i to bi bilo to,ostalih problema sem zategnutosti remena cisto sumnjam da ces imati.