RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

POTPUNI POCETNIK

<< < (3/4) > >>

Vladimir:
Druze, ti si se bas potrudio... To je moj heli.. jedino mi se cini da dzojstik nije isti.. moj je nesto manji, cini mi se.. Ja sam ocigledno bio ambicioziniji, pa sam ovu nasu igracku dizao mnogo vise, iako se vrti kao pirueta.. Ovo mi deluje fino, mirno, kontrolisano.. Bas kako treba. I ne vrti se oko svoje ose.. Nas ima taj problem. I dalje ne mogu da ga resim.. Ali bicu uporan. Za sve ideje kako da ubrzamo taj "balans" propeler na repu, kako bismo ga umirili, tu sam.. Hvala svima na ucescu u resavanju problema. Motivisete me da istrajem:)
Pozdrav

n3mke:
Zaboravio si da napomenes da li se helikopter vrti u smeru kazaljke na satu ili obrnuto, posto je i to vazno. Mozda se repni rotor vrti i prebrzo, nikad se ne zna sa tim kinezima.

MEPHISTO:
Prethodni post sam kucao cirilicom, izgleda da to ne stima.
Juce sam se i ja vratio iz Grcke i doneo sam dva helija. Poslacu slike cim stignem.
Inace moja cerkica od 4 god se igra samo sa lutkama i slicno tako da nemam nikakav alibi-helije sam kupio za sebe. RC modeli su mi ljubav od malena, pa nesto razmisljam da je mozda doslo vreme da nesto uradim po tom pitanju.

Pozdravljam sve na forumu! Svaki savet i sve info u smislu kojim putem krenuti kad je ovaj hobi u pitanju je dobro dosao!

Dzagi:
Ako neko bude imao slican problem evo resenja:
Brzina rotora nije uskladjena sa pogonskom elisom, predvidjeno je da se do koriguje trimerom narandzaste boje pored palice za skretanje ali se pomeranjem iste ne dobija nista konkretno. Potrebno je da otvorite daljinski upravljac i na plocici pored prekidaca za POWER sa desne strane nalaze se tri trimer potenciometra koji sluze za centriranje komandi.
Postavite narandzasti trimer koji se nalazi sa strane u nultni polozaj (Sredinu) a zatim polako podizite helikopter od tla, kada pocne da se rotira pomerajte PRVI TRIMER ODOZDO od tri koja smo naveli da se nalaze pored prekidaca POWER. Kada podesite priblizno taj trimer tj. da se helikopter vise ne rotira onda onaj mali trimer sa strane dobija svoju funkciju tako da ga mozete rotirati levo desno u zavisnosti od polozaja trimera i to je to. Ja sam morao da provedem dva dana na netu jer sam hteo da konacno resim ovaj problem, posto sam inace elektronicar nisam nista znao o helikopterima pa mi je do zadavalo muke, ali sada poznajem svaki deo ove spravice, i pravo da vam kazem uz popravku sam pomalo i zavoleo ovaj veoma skup hobi.
Pozdrav iz Uba!!!

SaleR:
Skup hobi?! Ma nije bas tako skup!  (poz)

Ukoliko budete hteli da se ozbiljnije bavite ovim hobijem (a kada rotori udju pod kozu tada je prakticno nemoguce prestati razmisljati o tome) tek cete da vidite kako je skup!

Ali da vas ne plasim previse, svaki ulozeni euro se isplati!

Sale

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version