RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Moj Quadro, 40cm od motora do motora, sa Wii ziroskopima

<< < (2/3) > >>

jackrc:
Da dodam, mislim da su Wii MotionPlus ziroskopi bolji od stndardnih helikopterskih ziroskopa koji koriste vec zastareli piezo-elektricni senzor. Wii MotionPlus koristi noviju MEMS tehnologiju (Microelectromechanical systems) sto je zapravo nanotehnologija. Vise o tome ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/Microelectromechanical_systems
Ove ziroskope je samo potrebno dobro filtrirati.
Inace quadrocopter je moguce napraviti jos stabilnijim ako dodate tri akcelerometra, na primer iz Wii Nunchuk konzole (to su nunchake za borilacke igrice), kada Quadro moze leteti uz pomoc GPS-a.

gizmo:
Mala ispravka - Wii je Nintendov proizvod, a ne Sony playstation.

jackrc:
Jeste, u pravu si, Nintendo-ov proizvod. Ne znam kako sam ja uvrteo da je Sony. Sorry, moja greska.

rolex:
Hvala ti za informacije, naručio sam senzore na mestu gde si ih i ti uzeo.

jackrc:
Da li moze neko da predlozi neku livadu za voznju quadra, dakle da je malo van grada, bez posmatraca, velicine bar 30 X 30 metara, po mogucstvu ususkana drvecem sa strane zbog vetra i da ima solidan prilaz kolima? Hm, ovo izgleda kao puno zahteva. Ja nekako ne uspevam da nadjem tako nesto, uvek nesto smeta. Prosle subote sam bio na putu za Pancevo, negde na pola puta, sa suprotne strane od Dunava i poletao sam sa prasnjavog puta, jer su levo i desno bile parcele sa necim zasadjenim, nisam hteo da gazim. Uglavnom quadro je leteo super, samo sto smo se ja, quadro i auto uprasnjavili.
Ajde ako imate neku ideju napisite. Hvala.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version