Pozdrav svima.Sledeci vase savete a i drugih otrkrio sam neke greske.Posto se bavim iz hobija (i para) poliester smolom (plasticni camci) resio sam da RAM napravim od poliestera. Uradio sam ploce (1.5-2.0mm da bi bilo sto lakse) a drugar isekao na CNC masini.Al. cevi sam koristio 10x10x1mm.Motore sam montirao direktno na Al. cevi. I to su bas bili problemi.
1.Polister ploce su pre elasticne kada motori startuju Al. cevi se gibaju.Treba da su deblje.
2.Montaza motora na ovako uskim cevima nemaju dobar oslonac i lako se krive potrebno je montirati motore na posebne nosace motora.
Ubacio sam Al cevi 18x12 kao nosace motora i pre svakog poletanja ( ili ako je bilo nekog nespretnog sletanja) proverim elise dali su jednake jedna prema drugoj.I evo poletio!
Letece jos bolje.Spremam novi R.A.M.Za sad jos uvek letim nisko i hoverujem jer mi se desavaju novi momenti. U letu iz cista mira jedan ili dva motora prestanu da rade ,quad se prevrce na glavacke i pada kao kamen.Negde sam citao da ESC registruje premali napon i tada bum :(E sad jos da skontam gde gubi napon.
Super da se napreduje.
Sto se tice ESC-ova oni moraju biti programirani sa sledecim parametrima (to da staje neki motor moze biti posledica):
- Brake OFF
- Battery type : NiMh (iako koristis LiPo, tako da je LiPo cuttoff onemogucen)
- Cut Off Type : soft cut
- Cut Off Voltage : Low
- Timing Mode : Middle
Ne znam da li si to uradio, ako jesi, onda mi neki drugi razlog ne pada na pamet.
Pozdrav