Author Topic: Quadrocopter pomoc  (Read 14145 times)

Offline mihajlo

• Jr. Member
  • **
Re: Quadrocopter pomoc
« Reply #15 on: May 15, 2011, 09:13:40 PM »
Dali se akcelometri mogu dograditi na ovu moju elektroniku?

Offline jackrc

• Pocetnik
  • *
« Reply #16 on: May 15, 2011, 09:46:46 PM »
Ne, ne mogu.

Offline rolex

• Jr. Member
  • **
« Reply #17 on: May 15, 2011, 10:59:02 PM »
Mihajlo, da li si vežbao letenje helija na simulatoru?

Offline jackrc

• Pocetnik
  • *
« Reply #18 on: July 02, 2011, 12:44:23 AM »
Hvala jackrc .Moracu da rasklopim quad i da  mehanicke stvari dovedem u sto idealnije stanje.Mada mislim da nisam puno pogresio.Do sada sam uvideo neke moguce izmene  u vezi ovih stvaristo si naveo.

Mihajlo, jesi li nesto resio? Jel' ima poboljsanja?

Offline mihajlo

• Jr. Member
  • **
« Reply #19 on: July 02, 2011, 08:53:08 PM »
Pozdrav svima.Sledeci vase savete a i drugih otrkrio sam neke greske.Posto se bavim iz hobija (i para) poliester smolom (plasticni camci) resio sam da RAM  napravim od poliestera. Uradio sam ploce (1.5-2.0mm da bi bilo sto lakse) a drugar isekao na CNC masini.Al. cevi sam koristio 10x10x1mm.Motore sam montirao direktno na Al. cevi. I to su bas bili problemi.
1.Polister ploce su pre elasticne kada motori startuju Al. cevi se gibaju.Treba  da su deblje.
2.Montaza motora na ovako uskim cevima nemaju dobar oslonac i lako se krive potrebno je montirati motore na posebne nosace motora.
Ubacio sam Al cevi 18x12 kao nosace motora i pre svakog poletanja ( ili ako je bilo nekog nespretnog sletanja) proverim elise dali su jednake jedna prema drugoj.I evo poletio!

Letece jos bolje.Spremam novi R.A.M.Za sad jos uvek letim nisko i hoverujem jer mi se desavaju novi momenti. U letu iz cista mira jedan ili dva motora prestanu da rade ,quad se prevrce na glavacke i pada kao kamen.Negde sam citao da ESC registruje premali napon i tada bum :(E sad jos da skontam gde gubi napon.

Offline jackrc

• Pocetnik
  • *
« Reply #20 on: July 02, 2011, 11:46:21 PM »
Pozdrav svima.Sledeci vase savete a i drugih otrkrio sam neke greske.Posto se bavim iz hobija (i para) poliester smolom (plasticni camci) resio sam da RAM  napravim od poliestera. Uradio sam ploce (1.5-2.0mm da bi bilo sto lakse) a drugar isekao na CNC masini.Al. cevi sam koristio 10x10x1mm.Motore sam montirao direktno na Al. cevi. I to su bas bili problemi.
1.Polister ploce su pre elasticne kada motori startuju Al. cevi se gibaju.Treba  da su deblje.
2.Montaza motora na ovako uskim cevima nemaju dobar oslonac i lako se krive potrebno je montirati motore na posebne nosace motora.
Ubacio sam Al cevi 18x12 kao nosace motora i pre svakog poletanja ( ili ako je bilo nekog nespretnog sletanja) proverim elise dali su jednake jedna prema drugoj.I evo poletio!

Letece jos bolje.Spremam novi R.A.M.Za sad jos uvek letim nisko i hoverujem jer mi se desavaju novi momenti. U letu iz cista mira jedan ili dva motora prestanu da rade ,quad se prevrce na glavacke i pada kao kamen.Negde sam citao da ESC registruje premali napon i tada bum :(E sad jos da skontam gde gubi napon.

Super da se napreduje.

Sto se tice ESC-ova oni moraju biti programirani sa sledecim parametrima (to da staje neki motor moze biti posledica):

- Brake OFF

- Battery type : NiMh (iako koristis LiPo, tako da je LiPo cuttoff onemogucen)

- Cut Off Type : soft cut

- Cut Off Voltage : Low

- Timing Mode : Middle

Ne znam da li si to uradio, ako jesi, onda mi neki drugi razlog ne pada na pamet.

Pozdrav

Offline mihajlo

• Jr. Member
  • **
« Reply #21 on: July 03, 2011, 09:45:27 AM »
Koristim mystery ESC
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9484
To sto se deseava ne desava se cesto.Desava se ne najavljeno.I mislim da se desi posle nezeljenog pada.

Offline mihajlo

• Jr. Member
  • **
« Reply #22 on: August 09, 2011, 09:58:46 PM »

Offline jackrc

• Pocetnik
  • *
« Reply #23 on: August 11, 2011, 01:19:50 AM »
Ovo ti sada leti sasvim lepo i stabilno. A i pilotiranje je sasvim korektno.

Bravo, samo napred!

Offline jackrc

• Pocetnik
  • *
« Reply #24 on: August 11, 2011, 01:22:33 AM »
Za FPV, sta ces koristiti kao monitor, naocare ili neki LCD? Pitam jer i ja uskoro ulazim u te vode i dvoumim se da uzmem one naocare iz HobbyKinga.

Offline mihajlo

• Jr. Member
  • **
« Reply #25 on: August 11, 2011, 01:46:54 PM »
Slucajno kroz razgovor kolega se pohvalio da ima AKAI tv 7"  pa sam odustao od naocara jer su mi skupe.A Turnigy nema na stanju u HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16072__Turnigy_BASIC_FPV_Goggles_428_x_240_Wide_Screen.html

Offline jackrc

• Pocetnik
  • *
« Reply #26 on: August 11, 2011, 06:37:15 PM »
Slucajno kroz razgovor kolega se pohvalio da ima AKAI tv 7"  pa sam odustao od naocara jer su mi skupe.A Turnigy nema na stanju u HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16072__Turnigy_BASIC_FPV_Goggles_428_x_240_Wide_Screen.html

Jesi li probao te monitore na suncu, kako stoje sa kontrastom, hoces li praviti neki oklop kao stitnik od sunca?

Offline mihajlo

• Jr. Member
  • **
« Reply #27 on: August 11, 2011, 09:56:01 PM »
Nisam ih probao na suncu tamo gde cu leteti ima hladovine pa cu se nekako snaci.Monitor je samo privremeno resenje lao sto rekoh pozajmljujem od prijatelja.Nadam se kupovini naocara 8)

Loading...