RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
mala pomoc
sova:
--- Quote from: ratep on June 09, 2011, 06:26:46 PM ---Sasvim je logicno da covek koji ne zna kako se steluje pich ne zna ni druge bitnije i komplikovanije stvari od kojih zavisiti da li ce uspeti koliko toliko da poleti svoj, i onako skoro neupotrebljiv helikopter pa mozda jednog dana shvati koja je to smejurija i nabavi neku pravu letelicu pa da i mi malo krenemo u napred.
--- End quote ---
drugari ovde sam izneo da ima mali problem sa tresnjom repa neke stvari sam probao i nije islo dok na kraju nisam odkrio da je u pitanju bio kontakt u samom konektoru serva sto sam i stavio u slici!!!
zamenom serva problem resen!!!
trazio vase predloge sta bi mogao biti uzrok toga i hvala vam na predlozima jer sam pomocu njih pronasao da servo ne valja jer na zemlji radi ok al kad se helikopter digne verovtno od vibracija kontakt se gubio!!!!
to sto je pich na stanici podesen 0,25,50,75,100 je u normal modu (ID1) tako mu je po uputu samo sam prepisao u stanicu,na 0 rucice gasa je 0 stepeni kraka na 50% rucice gasa oko +3,5 stepena kraka i na 100% rucice gasa je +7 stepeni tako je po uputu i samo sam to prepisao u stanicu doduse nisam pisao na predhodnom postu koliko je stepeni kraka misleci da je to nepotrebno!racunam da vecina iskusnih modelara zna da jedno prati drugo!
sva frka je dignuta oko nicega al mozda je to dobro jer iz ovih malih uputa gore napisanih svasta se moze nauciti!!!
od retapovih kako nesto namestiti u sitnice a od lazinih vidi se "stara skola" kako se smiriti tenzija !!!!
jos samo jedna sitnica koju moram dodati na retapov post,21 godinu radim na gazeli konstrukciju helikoptera i mehaniku leta imam u krvi razlika je jedino sto su na gazeli servodizalice pokrecu servo uljem a ne strujom ,sva stelovanja mehanike rotora su takoreci identicna jer taj mali je napravljen na osnovu ovog velikog!!!
a ovo su male pripreme za nocno letenje jos da na rotor ubacim neko svetlo ima raznih ideja neka ce pobediti!!
Lazo:
MAŠALA! :)aplauz Uživaj ;namig
(pijemo)
Drot@:
Hehe imas istog plavog Kinga ko ja :) Imam isti, tvoj sada bivsi problem sa zanosenjem repa pri davanju naglog gasa al kako kazu zivim sa tim lol ja ga prebacim na idle up mod kad letim pa onda manje zanosi rep i povecam mu brzinu rotora. Bravo :)aplauz za za osvetljenje (res) dao si i meni ideju :big smile Jesi li razmisljao o buducnosti i 3D letenju sa njim? Cini mi se da je sposoban za lakse 3D akrobacije gledajuci snimke onog Alishmao-a (<--)
sova:
trenutno nemam neke bolje krakove,na njemu su njegovi oroginalni drveni krakovi,iskljucena mi je kartica sa paypala pa vise nemam mogucnost narucivanja sa neta ,nabavke delova...
mislim da ipak trebaju malo kvalitetniji krakovi za 3d letenje neka me isprave ovi iskusniji ako gresim.
dao sam oglas na forumu da kupim od nekog polovne 275mm al izgleda niko nema,sad imam neku ideju za krakove cekam karbonsko vlakno pa cu objaviti ako uspem da napravim nesto.
pericamitic:
Druze, nemoj se zezati da ih ti pravis. Uzmi ove:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6602
odlicne su, dobro balansirane i dosta lake. Ja ih imam i veoma sam zadovoljan.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version