RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Pocetnik

<< < (6/11) > >>

predator:
sam da nest dodam ovaj tvoj mi se jako svidja,ali uvijek postoji ali malo mi ne lici na pravog helica zbog zadnjeg motorica postavljen je horizontalno a kod pravih je vertikalno to mu je jedina mana.

click:
Tako da bi moj savet bio (predator-u):

Ako nisi siguran - onda uzmi koaksijalni. To ce ti pomoci da naucis da letis (dobijes 'muscle memory') i to bez vecih problema, podesavanja ili zezanja sa sitnicama. To ti nece biti nesto sto ces moci da koristis dugo ako se odlucis baviti hobijem, ali ce ti dati nesto da se zanimas pre nego sto se odlucis za 'pravu' stvar. Plus dobar je put prema simulatorima (obicno se predajnici mogu koristiti bez problema sa simulatorom)

Ako mislis da si tehnicki siguran i da kompleksnost ucenja te nece odbiti (i sporost - potrebno je puno strpljenja) onda s obzirom na novce mozes uzeti:

1. nesto u medjuvremenu - kako su ti vec drugi savetovali - 'low end' 400/450 klass (280 -325mm rotori) helikopter. Tu ces se naplacati za delove i nikada nece biti 100%, ali ces poleteti i to ce te drzati dovoljno dugo da pocetna cena ce izbledeti i mocices naci sta zapravo hoces (da ostanes na tome ili krenes dalje da trosis novce za bolje, brze, lepse, stabilnije, itd helikoptere). Nemoj se mnogo zanositi oko 3D nalepnice na takvim helikopterima - u principu su jako losi za ucenje '3D'-a (ne kazem da se ne moze, ali ni ljudi koji treniraju za biciklizam ne rade to na 5-to brzincima ;) )

2. odlucis se za mnogo jeftiniji pocetak - kupis USB dodatak za kompjuter (recimo dvadesetak dolara) +  dobar simulator i odlozis kupovinu necega sto ce ti mnogo duze trajati (Trex/Mini Titan na primer). Time ces ustedeti mnogo vise para + takav helikopter ce te mnogo dalje doneti (iako jos uvek nije 100% za ucenje 3D-a ;) ).

Kao sto vidis, ljudi ovde su skroz dobronamerni i sve su rekli za tvoju dobrobit: mogao bi lako da potrosis pare i da se skroz iznerviras zato sto si ih bacio i mozda odustanes od hobija. Ovako imas mnogo vise sanse da pronadjes sta je za tebe iz prve (koristeci tudja iskustva). Da sam ja znao sve sto jesam i da su helikopteri izgledali ovako kako danas izgledaju - verovatno bi napravio kompletno drugaciji izbor i moje ucenje bi bilo mnogo bezbolnije (potrosio bih sigurno ili 50% manje para!)...

Obavezno napisi ovde sta si se na kraju odlucio + ako imas bilo kakva konkretna pitanja... :D

click:

--- Quote from: predator on September 08, 2008, 02:13:26 PM ---e mephisto mozes li mi reci koja su osnovne spec ovog tvog velicina,duzina rotora,jacinu,bat i staniica dali se ,oze na usb pa za simulacije

--- End quote ---

Znam da ovo nece biti popularno kod nekih, ali ovaj nije ni na listi helikotpera koje sam opisao. To je, na zalost, igracka is pada u kategoriju 0:

0. Igracke - PiccoZ, BladeRunner (II), i slicni: uglavno imaju samo 2 ili 3 kanala i cela stabilizacija se radi po inerciji i voziti ih je kao voziti bicikli sa 4 tocka (u odnosu na koaksijalne bicikli sa pomocnim tockovima koji su malo razmaknuti ili FP - 2 tocka ili sve ostale - monocikli, 3D - monicikli + zongliranje ;), ono sto rade na takmicenjima - najbolji piloti: monocikli + zongliranje na gimnasticarskoj gredi sa povezom na ocima)

Uglavno su bacanje para po mom misljenju. Ako je jeftino (PiccoZ na primer) - jos nekako kao igracka za klince, ali za sve ostale u principu 'traju' oko nedelju ili dve dana. Da bi se naucili leteti potrebno je 10 minuta, a da bi se letelo 'precizno i najbolje moguce' oko 20 ukupno!

predator:
e click thanx na savjetima ali jos nist nisam odlucio a ti mephisu ni za taj jos neznam al pogledajte ovaj dodje simulator i sve potrebno pa mogu ostavit ovaj model sto dodji na stranu dok se nenaucim na simulatoru ev vam link pa pogledajte i izjasnite se http://www.rcroll.com/Helicopter/Mystery/4-CH-Beginner/Esky-2-4G-Lama-v4-Blue.html

n3mke:
Eto click ti je objasnio sve, a ja cu ti samo jos reci da ne gledas da li je stanica 2.4ghz nego kakav je helikopter

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version