RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Pocetnik
n3mke:
Aman... Rekao sam ti 2 puta. Sto je veci heli to je stabilniji i laksi za upravljanje. A helikopter nema 6 kanala nego 4. STANICA ima 6 kanala, pa se moze koristiti i za avione uz dodatak flapsova/retrakata.
click:
--- Quote from: predator on September 08, 2008, 06:01:37 PM ---honey bee king 2 je za mene potpunog pocetnika prevelka 600 mm rotor,i ima 6 ch sto je takodjer previse
--- End quote ---
Nisi izgleda procitao sto su ljudi pisali: Sto je veci rotor - to je helikopter stabilniji. Za pocetnika bi najbolji bio onaj za rotorima od 710mm (znaci precnik od oko 1.5m) - jedino sto je on mnogo skuplji od onih sa manjim rotorima ;). Ako bi njega probao da podignes - postoji sansa da bi iz prve mogao da blago hoverujes na 40-tak cm od zemlje. (doduse mala sansa bez prethodnog treninga na simulatoru)
Sa druge strane, kao pocetnik ne bi mogao nista da uradis sa, recimo Gaui-jem klase 200 ;) - bio bi pretezak za tebe da naucis da letis. Ah, slicno je i sa Walkera 52 koji je jos manji precnik: 340mm. Takve helikoptere bi slomio cak i posle 20-tak sati na simulatoru.
predator:
ev kakcu prvo cu uzet simulator kad isprobam budel mi se nastavio svidjat ovaj sport uzecu pravi helic
n3mke:
Da ti odam tajnu, ne moras da kupujes simulator posto ima na netu... :P
ali u svakom slucaju treba ti stanica koju ces prikljuciti na pc tako da....
MEPHISTO:
--- Quote from: predator on September 08, 2008, 08:20:50 PM ---ev kakcu prvo cu uzet simulator kad isprobam budel mi se nastavio svidjat ovaj sport uzecu pravi helic
--- End quote ---
Tako je, samo oprezno.
Nego sad treba izabrati simulator...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version