Takmicarske kategorije za sezonu 2013

Started by Bigneda, February 19, 2013, 09:17:57 PM

Previous topic - Next topic

kole_niš

Quote from: trijanglafly on February 19, 2013, 09:58:12 PM
Takođe sam ZA, a i klinac pita kad počinje druženje i da li će biti vršnjaka. Junior ima 8 god.
Ovo će biti ozbiljna sezona, kako mi se čini. Pozdrav svima i da počnemo okupljanja što pre. ()-()

I moj klinac (11) je jako nestrpljiv, ajmo bre, sve da spremimo, samo da dođe i Sunce i to je to! Ko šta ima, nek dođe ...

rogy30

Decki mozda se ja nisam dobro izrazio.....

Zelio sam reci da nije bitno 2WD, 4WD, 6WD.....
Bitno je da za pocetak pocnemo druziti i sastajati, a kasnije ce po malo doci na svoje ko ce sta voziti i kako i sa kim i sa cim.
Sto se mene tice svi na stazu pa ko kome...

Kako se na bosanskom kaže DNK? Da nije komšijino?
http://tvberza.com

Bigneda

...da dodaj jos i ovo ;) Nekada smo se na galovici JAKO lepo vozili sa 'slicnim modelima', mislim prvenstveno na 1/8 modele, izuvijali stazu da priblizimo Buggy i Truggy i eto zajednicke klase !
Ono sto sam hteo da napomenem je da ne mora 1/8 klasa da bude papreno skupa ! ...dovoljan je i dobar RTR model za uzivanje u njoj a ne obavezno neki RR-ultra mega giga model ;) Odlicno su tada radili posao obicni Kyosho Inferno 7.5, US neki Ansmanni (doduse nepouzdano) i ko je sta sve ostalo imao. NJihova cena novih je oko 350eu za ceo komplet, pricam recimo o Kyosho Neo modelu, dok su RR verzije na koje smo mi toliko navalili i pazarili a nemamo gde voziti i po 3 puta skuplje !

Boj ne bije RR oruzje vec srce oo u junaka  (yay)

magic

Da ne bi smo mnogo filozofirali i ponovo poceli sa "nadmudrivanjem", mi smo se jako lepo svi zajedno navozali na Galovici  samo sa 2 kategorije: 1/8 bagi/tragi i 2WD. Kategorija 2WD je idealna za pocetak i daleko ekonomski isplativija a nista manje zabavna od 1/8 (cak sta vise).

poz
Veljko

trijanglafly

Da se ja pitam, kao početničku klasu bi trebalo proglasiti 1/16 4WD jer je ipak najjeftinija. Za RTR model + baterije i po neki deo treba oko 100 jevreja. Ispravite me ako grešim, jer sam se baš zapalio za onaj HK ide ko lud 1/16 jedino mu ne dostaje KEN BLOCK maska.

Bigneda

Gresis, to su kinezi oni i u klasi 1/10 rwd toliko kostaju :)

Za dobar 4x4 1/16 1/18 model recimo od Losi-a ti treba oko 230-250eu :) sto nije previse ali ti modeli se ne mogu voziti po livadi to ce ako sve ide kako smo zamislili da nam budu zimski modeli za unutra ;)

vladasimon

Da li ce biti neka posebna ili vaze opsta pravila za ove kategorije?
Recimo kod 2wd da li idemo na stock ili brushless varijantu, koji su limiti itd?

Bigneda

Za pocetak ce biti nebitno i cetkasi idu sasvim solidno cak sta vise jako blizu brushlessa, problem je pregrevanje i bolja iskoriscenost kod brushlessa pre nego sama snaga i brzina.

A ogranicenje ce biti obrtaji na brushless motori, nekih 3300kv i baterija max 2s. Ostalo ce biti po zelji... :)