Main Menu

Cime lepiti gume?

Started by mantagt, July 04, 2011, 01:30:36 PM

Previous topic - Next topic

Bigneda

ja jeftin iz prodavnice, odnosno onaj sto pise loctite ;)

vlada.bgw

Ako treba nest oozbiljnije da se lepi - bison dvokomponentni lepak .

Ima abnormalne sposobnosti , mnogo kilograma podize na 1x1cm  , trpi preko 300 stepeni , itd itd , skoro pa neunistiv ... ali posle lepljenja sa njim , nema skidanja guma bez turpijanja  mmmm
YT1GTI    www.videostudio.rs     vlada@videostudio.rs

mantagt

Neka hvala, ja sam i ove lepkove sto su bili jedva skinuo, a bilo je turpijanja... Sad hocu nesto sto dobro drzi, a moze i da se skine, tj. odlepi...

vlada.bgw

Razmisljao sam i ja nekad da zalepim svoje zimske gume na celicne felne , nebih li sebe naterao da kupim drugi set felni , pa na kraju uzeh aluminijumske  :_D
YT1GTI    www.videostudio.rs     vlada@videostudio.rs

mantagt

Evo da kazem koju posle testa... Gume sam lepio sa Loctite super bond - tecni, nisam imao problema sa brzim stezanjem jer su mi gume i felne bas zgodne za lepljenje... Posle dva sata maltretiranja na betonu, travi, kamenju, pesku i svacemu lepak drzi i nije nigde popustio... Ja sam prezadovoljan rezultatom lepljenja i ovim lepkom...
Ah da test obavljen sa Traxxas Emaxx-om 3906 (brushless 2560KV na 3s), znaci lepku nije bilo nimalo lako... hehe...

O tom traxxu cu napisati koju u drugoj temi jer je vredan toga, u mom sportskom odeljenju je dobio nadimag "zver", mislim da to sve govori... hehehe

Hvala svima na preporuci za lepak!

pozz

firtz

Što se tiče lepka, Henkel Loctite je odličan, tečni je brži, ali je gel prilično moćan kad uhvati... Samo treba lepo da složiš gumu i eto rešenja.
Lepiš jednu stranu pa posle drugu, a ostatke lepka na prstima čistiš acetonom.

Nenad Djordjevic, inženjer elektrotehnike
firtz79@gmail.com

mantagt

Quote from: firtz on July 16, 2011, 10:23:02 PM
Što se tiče lepka, Henkel Loctite je odličan, tečni je brži, ali je gel prilično moćan kad uhvati... Samo treba lepo da složiš gumu i eto rešenja.
Lepiš jednu stranu pa posle drugu, a ostatke lepka na prstima čistiš acetonom.

Nije bilo ostataka na prsima! Samo u krug (izmedju felne i gume) sa blagim stezanjem tube i to je to...

firtz

Odlična stvar.
Samo ja nekako UVEK ulepim prste, šta god lepio....
Nenad Djordjevic, inženjer elektrotehnike
firtz79@gmail.com