Main Menu

Pomoc oko carine

Started by Sleser, July 06, 2011, 04:38:56 PM

Previous topic - Next topic

Sleser

Drugari...zanima me,ako mi rodjak iz austrije uzme neki model tamo kod njih,neki autic. Pa kada bude dolazio ovamo u srbiju,dali ce to morati da se carini,kako i sta...ili jednostavno donese kao kada bi bilo ko isao?! Dali to mora da se prijavljuje na carinu,ili ne???

Yu-men

lol  lol  lol

Prvo sto mi pade na pamet kad sam procitao naslov " Pomoc oko carine" bilo je, tu ti prijatelju pomoci nema. :hehe

Sestra mi je do sada dva puta iz Austrije donosila Avione (nove, neraspakovane), i problema oko carine nije bilo.

Nisu prijavljivani na carini, i oba puta je bio izgovor da su poklon (igracka) za rodjendan mom sestricu.

Znaci ako si ujak mozes da se vadis na sestrica.  :big smile

pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

gizmo

Kad vec pominjete Austriju da li znate neku dobru RC prodavnicu u Becu?
Idem sledece nedelje na 1-2 dana, pa ako stignem otisao bih nesto da kupim klincima.

Sleser

Aha...znaci ne bi bilo problema (res) E sad ako bi se recimo putovalo avionom,dali bi nesto na aerodromu zakerali :sljus

todor

Ako prodje kao igracka dobro je, ali ako vide da ima stanicu kogu
da prave problem.
Mada do sada na relaciji hrvatska-srbija nisu prvavili problema.

Sleser

Jel ovo u svici,za ovaj sajt? A u kom je gradu?

Sleser

vlada.bgw

Imas i Conrad predstavnistvo u Becu  , dosta su jeftiniji od ovih nasih derikoza od 35 %  :)  , samo da saznam adresu pa cu napisati .
YT1GTI    www.videostudio.rs     vlada@videostudio.rs

Yu-men

;namig

http://www.d2air.at/index.php

Ova radnja je u becu u 14-tom, tamo sam kupio prvi model (Easystar) i stanicu Dx6i.

Linzer Strasse 118 (Ecke Ameisgasse)

1140 Wien

Österreich

pozdrav
Evo mene opet .....

\\\--///
               ( @ @ )
  ----o00o----(_)----o00o---
                Yu-men    
   ------------------0ooo---------
               ooo0     (   )
               (    )      )  /
                \  (      (_/
                 \_)

pericamitic

Quote from: gizmo on July 06, 2011, 06:55:36 PM
Kad vec pominjete Austriju da li znate neku dobru RC prodavnicu u Becu?
Idem sledece nedelje na 1-2 dana, pa ako stignem otisao bih nesto da kupim klincima.

image host
imas obelezene sve tri prodavnice koje ja znam , megamodell i jos jedna su obelezene crnim tackama

NAPOMENA :SKUPO!!!!!

mantagt

Quote from: kristijanbgd on July 06, 2011, 10:17:06 PM
http://www.modellsport-boehm.at/index.php
Da li je neko porucivao sa ovog sajta? Kakva su iskustva?
Imaju meni interesatna dva modela, pa me interesuje...

misha

Meni se najvise svidela prodavnica BOHM i kod njih sam kupovao. Imaju dve prodavnice u Becu.
Problem je sto, kao i vecina ostalih manjih radni (manjih od Lindiger-a i Schweighofer-a) podosta toga
sto je na sajtu, nemaju u radnji i rok isporuke je 2-10 dana.

firtz

Ja sam do sada pazario u Conradu u Beču, odlična je prodavnica, odličan i izbor...

Što se carine tiče, ne prave probleme, nije to prevelika vrednost robe, ukoliko ide kolima, carinike na Mađarskoj granici ne interesuje ništa od toga, a ovi naši često i ne pregledaju kola, spakuje sve lepo i vozi... Barem je takvo moje iskustvo, kad sam išao i u Austriju i u Madjarsku.
Nenad Djordjevic, inženjer elektrotehnike
firtz79@gmail.com

gizmo

Hvala svima na adresama i linkovima. Nazalost nisam stigao ni jednu radnju da obidjem, jer smo bukvalno u jednom danu otisli tamo i vratili se uvece  (___)